Bu eserde bazı temel gostergelerin, analizlerin ve tespitlerin cevaplarını bulmanın yanında, daha cok ulkemiz icin stratejik bir değeri olan tarım olgusunu; literature buyuk bir ihtimalle ilk defa bizim tanımlamamızla girecek olan "agrostrateji" ve "agrostratejik değer" kavramlarıyla ele almaya calıştık.

Bunu yaparken, bu milletin bir ferdi olarak kişisel planda birincil amacım; aynı ortak kaderi paylaştığım, aynı kulturel havzasından su ictiğim, aynı hayat nehri icinde birlikte aktığım insanlarımızın dikkatlerini tayin edici buyuk guc tarafından, bize sunulan nimetlere ve imkÂnlara dikkat cekmekle birlikte, uzerinde yerleşik olduğumuz toprak parcasının bugun ve yarınımızda bizim icin bir servet alanı olduğu gerceğinden dolayı Allah'a şukretmenin farkına varmak...

Ve makro planda ise millet olarak dunden bugune insanlığın buyuk ailesinin bir rengi olarak bizim kadim gecmişimizden bugune medeniyet havzamızı oluşturan ve coğrafyamızla birebir ilgisi olan tabiata karsı zarif yaklaşımımıza, toprağa karsı hayati derecedeki hassasiyet ve bize emanet olarak verilen tum canlıların kutlu değerini goz onunde bulunduran bir olcuyle eseri yazmaya gayret etmek, benim icin belirleyici bir ilke ve doğaya karsı bir sozleşmenin, bir 'akit' ve bir 'akide'nin can damarı denebilecek maddesi olmuştur."
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 182

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: Tarımdan Kulture Agrostrateji Yazar: Mehdi Eker Kapak Tasarımı: Elif Cepikkurt Yayın Yonetmeni: Mustafa Kupuşoğlu Yayınevi: Alfa Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786051711027