Saatler ve trenler, telgraf ve somurgeleşme yarışı… On dokuzuncu yuzyıl sonundaki bu meydan okuyuşlar, muazzam bir kuramsal buluş olan gorelilik icin gercek dunyada gerekli zemini oluşturmuştu. Bu gunlerde, modern bilimin temellerini atan iki dev şahsiyet, adım adım cevaba yaklaşmakla meşgulduler: Telgraf ağlarını kullanarak zamanın olcumu ve tren istasyonlarındaki saatlerin ayarlanması uzerine deneyler yapan ve henuz pek tanınmayan genc Alman fizikci Albert Einstein ve kıtalararası zaman koordinatlarının haritasını cıkaran Fransız Boylam Dairesinin başkanı, unlu matematikci Henri Poincaré…
Harvard Universitesinin saygın bilim tarihcilerinden biri olan Peter Galison, nadir fotoğrafları, unutulmuş patentleri ve keşfedilmemiş arşivleri araştırıp bir araya topluyor ve zaman imparatorluğunu ele gecirecek bir kurama doğru ilerleyen bu sessiz yarıştaki iki bilim adamının buyuleyici hikÂyesini anlatıyor.
"Yirminci yuzyıl bilimi gercekten de boyle başladı, sadece soyut bir şey olarak değil makinelerin icinde; sadece Einstein'ın beyninde değil komur madenlerinde ve demiryolu istasyonlarında... Peter Galison'un yazdıkları gercekten de ilgi cekici, ozgun ve bu calışma, bilim tarihine ilgi duyan herkesin kutuphanesinde yerini almalı. "
- Kargaşa'nın yazarı James Gleick-
"Peter Galison, zaman anlayışımızda yirminci yuzyılın başında meydana gelen koklu değişimi ustaca ve heyecan verici bir tarzda anlatıyor. Galison, Einstein ve Poincaré'yi, uzaktaki saatlerin ayarlanması sorununun hem yeni fizikte hem de yeni teknolojide cok onemli bir rol oynadığı yere; fizik, felsefe ve teknolojinin kesiştiği noktaya yerleştiriyor."
-Nobel odullu kuramsal fizik profesoru David Gross-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 492
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Akılcelen Kitaplar
Kitap Adı: Einstein Saatleri - Poincare Haritaları Yazar: Pater Galison Yayınevi: Akılcelen Kitaplar İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786055069575