Lazer ve temel uygulamaları; iletişim, bilgisayar ve kısaca bilişim teknolojisinde her gecen gun artan bir onem kazanan modern optik, elektro-optik, optoelektronik, kuantum optik ve kuantum elektronik gibi cağdaş optiğin alt bilim dallarına ve gunumuzun ileri optik teknolojisine temel olacak optik ve lazer ile ilgili bilgileri icermektedir. Kitap, ileri somestr fizik lisans oğrencilerinin yanı sıra, bazı muhendislik ve hatta lisansustu oğrenciler icin de başvuru kaynağı olabilecek şekilde hazırlanmıştır.

İlk bolumlerde lazerin atom fiziği ve kuantum fiziğine dayanan temelleri incelenmekte, lazer ceşitleri ve uygulamalarını konu alan son bolumler ayrıntıya girilmeden genişletilmiş ozet halinde sunulmaktadır.

Prof. Dr. Ramazan Aydın, doktora tez calışmasını Bonn Universitesi Uygulamalı Fizik Enstitusu'nde (Institut fur Angewandte Physik), Profesor Penselin'in danışmanlığında, deneysel atom fiziği alanında tamamladıktan sonra, ODTU Fizik Bolumu'nde 33 yıl boyunca ceşitli akademik unvanlar altında akademisyen ve yonetici olarak gorev yaptı. Canakkale Onsekiz Mart Universitesi'nde iki donem (1999-2007) rektor olarak calıştı ve 2008 yılında Atılım Universitesi'ne gecti.

1980-1982 yılları arasında Alexander von Humboldt Vakfı'nın desteğiyle araştırmacı olarak bulunduğu Bonn Universitesi'nde lazer fiziği ve lazer spektroskopisi alanlarında araştırmalar yaptı. Daha sonra lazerle ilgili bu araştırmalarını ODTU ve Abdus Salam International Centre for Theoretical Physics (ICTP), Trierste-İtalya'da surdurdu.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 320

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Odtu
Kitap Adı: Lazer ve Temel Uygulamaları Yazar: Ramazan Aydın Yayın Yonetmeni: İlhami Buğdaycı Yayınevi: Odtu İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786059856492