Bu kitap, universitelerin muhendislik fakultelerinde eğitim alan lisans ve lisansustu oğrencilerinin faydalanabileceği bir ders kitabı olarak hazırlanmıştır. Kitap Azerbaycan'ın Baku şehrinde Mimarlık ve İnşaat Universitesinde "Teorik Mekanik" dersini uzun yıllar vermiş olan E. Eyvazov ve S. Kuliyev'in ders notlarının referans alınıp tekrar gozden gecirilmesiyle oluşturulmuştur. E. Eyvazov ve S. Kuliyev'in daha onceki yıllarda (1994, 2003 ve 2009) aynı isimde yayınlanmış ders kitapları bulunmaktadır. Bu eser E. Eyvazov tarafından onceki eserlere ek olarak, 2010-2015 tarihleri arasında halen gorev yaptığı Bartın Universitesi, Muhendislik Fakultesi, Makine Muhendisliği Bolumu'nde "Teorik Mekanik (Dinamik)" uzerine yaptığı calışmalar ile genişletilerek basıma sunulmuştur. Kitapta konu anlatımı ve ornek cozumleri ile birlikte serbest calışmaya yonelik odev sorularına ve problemlere de yer verilmiştir. Kitabın icinde zorluk aşaması birbirinden farklı olan 100 adet problem, cozumleriyle birlikte sunulmuştur. Ayrıca nokta, sistem dinamiği ve analitik mekanik bolumlerine ait 60 adet soru, cevaplarıyla birlikte kitapta yer almaktadır. Kitabın hazırlanması sırasında yardım ve desteklerini esirgemeyen meslektaşlarıma ve oğrencilerime teşekkuru bir borc bilirim.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 306

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık
Kitap Adı: Dinamik Yazar: Etimad Bayramoğlu Eyvazov Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786053203674