Hacking, doğa bilimleri felsefesinin temel konularını işlediği Temsil ve Mudahele kitabında, C. S. Peirce, W. James ve J. Dewey gibi faydacılardan A. Comte, E. Mach ve B. van Fraassen gibi pozitivistlere, T. Kuhn ve P. Feyerabend gibi olcuşturulemezlik tezini savunan on-postmodernlerden H. Putnam gibi gonderimcilere, postmodern inşacılardan bunların en amansız eleştirmenlerinden biri olan I. Lakatos'a kadar butun bilim felsefesi kuramlarını masaya yatırarak hepsinin harika bir değerlendirmesini gercekleştiriyor. Bilim felsefesindeki rasyonalite krizinin aşılması icin ayrıntılı deney, gozlem, spekulasyon, hesaplama, modeller, olcme ve bilimsel gercekcilik analizleri yapıyor: "Bilimin iki amacı olduğu soylenir; teori ve deney. Teoriler dunyanın nasıl olduğunu anlatmaya calışır. Deney ve bunu izleyen teknoloji dunyayı değiştirir. Temsil ederiz ve mudahale ederiz. Mudahale etmek icin temsil ederiz ve temsillerin ışığında mudahale ederiz... İnsanlar temsil eden varlıklardır. Ben homo faber (alet yapan insan) değil, homo depictor (tanımlayıcı insan) olduğumuza inanıyorum."

"Hacking'in kitabı olağanustu katkılar sağlamakta... bilim felsefesiyle uğraşan herkesin okuması gereken bir kitap."
-British Journal of the Philosophy of Science-

"Ufuk acıcı uslubu ve geniş kapsamıyla bu kitap okurlara farklı bir Doğa Bilimleri Felsefesine Giriş yaklaşımı sunmakta."
-The Times Literary Supplement-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 345

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: Temsil ve Mudahale Yazar: Ian Hacking Cevirmen: Ozan Altan Altınok Editor: Kerem Cankocak Kapak Tasarımı: Fusun T. Elmasoğlu Yayın Yonetmeni: Mustafa Kupuşoğlu Yayınevi: Alfa Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786051712581