Turkiye'de sosyo-kulturel antropoloji alanında yapılan calışmalarda son yıllarda buyuk bir artış gorulmekte. Turkiye'nin farklı sosyal, siyasal ve ekonomik meselelerinin ve sorunlarının antropolojik bir perspektifle hem yerli hem de yabancı araştırmacılar tarafından ele alındığı bu calışmalar, aynı zamanda sosyo-kulturel antropolojinin Turkiye'de neden gerekli ve yeterli kurumsal gelişimi gosteremediği sorusunu da tekrar gundeme getirmekte. Antropoloji bolumlerinde yaşanan yapısal sorunlar, eksiklikler ve "bolumsuz antropologlar" fenomeni Turkiye'de antropoloji disiplininin icinde bulunduğu krizin farklı boyutlarını gostermekte. Bu calışma, diğer taraftan, antropoloji ile diğer sosyal, beşeri ve sanat disiplinleri arasındaki teorikve metodolojik paslaşmaların imkÂnına ve yeni bir diyalog zemini kurma arayışlarına dair onemli bazı tartışmaları gundeme taşımakta.

Turkiye'de antropolojinin tarihsel surec icerisindeki gelişim seyrine ve ozellikle sosyo-kulturel antropolojinin gelişiminin onundeki engellere dair onemli ipucları veren bu calışma, antropolojik bilgi ve perspektifin gerekliliğine vurgu yapmakta. Ramazan Aras tarafından yayına hazırlanan bu kitap disiplinler arası calışmalar yapmanın onemine vurgu yapmakta ve yeni etnografik araştırmalar icin farklı oznelere ve yeni rotalara işaret etmekte.
(Tanıtım Bulteninden)



Sayfa Sayısı: 270

Baskı Yılı: 2015


Dili: Turkce
Yayınevi: Cizgi Kitabevi
Kitap Adı: Sınırları Aşmak Yazar: Kolektif Yayına Hazırlayan: Ramazan Aras Yayınevi: Cizgi Kitabevi İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786059108010