Super Lig'in 7. haftasında Yeni Malatyaspor'u 1-0 yenen Beşiktaş'ta Teknik Direktor Sergen Yalcın macın ardından konuştu. 3 puanın cok onemli olduğuna dikkat ceken Yalcın, "Performansımız yukarıya cıkıyor. Takımımız şu anda yuzde 60'larda" ifadelerini kullandı.
Yeni Malatyaspor karşısında Larin'in goluyle 1-0 kazanan ve puanını 10'u yukselten Beşiktaş'ta Teknik Direktor Sergen Yalcın karşılaşmanın ardından duzenlenen basın toplantısında acıklamalarda bulundu. Karşılaşmayı değerlendiren Yalcın, "İhtiyacımız olan kazanmaktı. 3 puan almak cok onemliydi moral acısından. İleriye daha pozitif bakmamız acısından cok onemli bir galibiyet. Cok savunma yapan bir takıma karşı oynadık. Kendi sahasında bekleyen, bizi cok zorlayacak bir rakibe karşı oynadık. Mutlaka gol bulmak zorundaydık. İkinci yarıda attığımız gol, oyunu kazanmamızı sağladı. Larin'in attığı gol bizi cok mutlu etti. Haftayı 3 puanla kapattık. Takımımız yavaş yavaş performans ve oyun anlamında yukarıya cıkıyor. Gecen yıldan cok farklılık var kadromuzda ve oyunu oturtmaya calışıyoruz. O zamanı en doğru şekilde kullanmaya calışıyoruz. Kazandığımız icin mutluyuz, ilerleyen haftalara bakacağız" acıklamasını yaptı.

"MEVCUT KADROYLA EN İYİYİ YAPMAYA CALIŞIYORUZ"
Henuz ideal 11 kuramadıkları yonundeki soruyu yanıtlayan Sergen Yalcın, "Şu anda ideal 11'imizi kuramıyoruz gibi gorunse de oynayan oyuncuların hepsi kadromuzun icinde olan ve oynama ihtimali yuksek olan isimler. Bu kadroya katılacak olan Josef, N'Koudou, Gokhan Tore ve Hasic yok. Onlar da katılacaklar. Tam kadro olsak daha iyiydi. Bugun Ghezzal'ı oyundan almayı duşundum cunku cok yoruldu. Ancak baktık kulubede oyuna dahil edebilecek isim yoktu ve değişiklik yapamadık. Takım bana gore yuzde 60-70 civarı hazır gibi. Butun oyuncularımız katılırsa rekabet ortamı yukselecek ve hamle yapacağımız fazla oyuncu olacak. Bu da bizi daha cok rahatlatır. Mevcut kadroyla en iyiyi yapmaya calışıyoruz" diye konuştu.
"ADEM LJAJİC, İSTEDİĞİMİZ NOKTAYA GELİRSE OYNAR"
Gol yollarında şu anda Aboubakar ve Larin'in her an gol atabilecek isimler olduğunu soyleyen Sergen Yalcın, "Santrforsuz olduğumu duşunmuyorum. Aboubakar ve Larin gibi her an gol atabilecek oyunculara sahibiz. Santrforlarımız gol atıyor. Oyuncularımızı aşağıya cekmeyelim. Oyuncularımız iyi oyuncular ve bize daha cok mac kazandırır" dedi.
Dorukhan'ın sozleşmesiyle ilgili sorulan soruya "Dorukhan 25 yaşında ve A milli takım oyuncusu. Kontrat konusu başkan ve yonetimin işi. Onlar ne zaman yapmak isterlerse o zaman yaparlar" cevabını veren Yalcın, Adem Ljajic'le ilgili olarak da "Ozel yaşantısı beni ilgilendirmiyor. Ne zaman guclenirse, ne zaman istediğimiz seviyeye gelip bizim istediğimiz mantaliteye gelirse, o zaman sahaya sureriz. Bugun Oğuzhan ve Mensah'ı kullandık ama bundan sonra Adem'i kullanmayacağız demek değil bu. Ne zaman bizim istediğimiz seviyeye gelirse Adem sahada olacaktır. Orada alternatifimiz cok fazla. Atiba, Mensah, Josef, Dorukhan gibi 7-8 oyuncumuz var. Orada formayı almak biraz zor ve şartların zorlanması gerekiyor. İnşallah Adem de şartları zorlayacak seviyeye gelir ve formayı alır" acıklamasını yaptı.
(Bozhan Memiş/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı