Super Lig'in 7'nci haftasında Beşiktaş sahasında Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Beşiktaş Teknik Direktoru Sergen Yalcın ve Yeni Malatyaspor Teknik Direktoru Hamza Hamzaoğlu basın toplantısında mucadeleyi değerlendirdi. "KAZANMAK ŞU ANDA İHTİYACIMIZ OLAY ŞEY"Aldıkları 3 puanın onemli olduğuna dikkat ceken Sergen Yalcın, "Kazanmak şu anda ihtiyacımız olay şey. Moral acısından, ileriye daha pozitif bakma acısından onemli bir galibiyetti. Cok savunma yapan, kendi sahasında bekleyen, bizi zorlayacak bir rakibe karşı oynadık. Acmak icin gol bulmak zorundaydık. Pozisyon bulduk, ikinci yarıda golu bulduk. Ghezzal'ın asistinde Larin'in gol atması bizi cok mutlu etti. Haftayı 3 puanla kapattık. Onumuz cok daha iyi gorunuyor. Takım yukarı doğru cıkıyor. Bir şablon oturtmaya calışıyoruz. Gecen seneye gore takımda cok farklılık var. Onun icin bunu yapmak biraz zor oluyor. Zamanı en doğru şekilde kullanmaya calışıyoruz. Kazandığımız icin mutluyuz, onumuze bakacağız" şeklinde konuştu.
"GHEZZAL'I OYUNDAN ALMAYI DUŞUNDUM"Takımın yuzde 60, 70 seviyelerinde olduğunu ifade eden Yalcın, "İdeal 11'i kurmaya calışıyoruz gibi gorunse de oyuncuların hepsi bu kadronun icinde olan, oynama ihtimali olan oyuncular. Sakatlarımız var. Onlar da kısa surede takıma katılacaklar. Tam olsak daha alternatifli olurdu. Bazı bolgelerde sıkıntı yaşıyoruz. Bugun Ghezzal'ı oyundan almayı duşundum. Maclarla, antrenmanlarla hazırlanıyor. Kenara baktım, hucumcu oyuncu yoktu. O yuzden oyuncu değiştiremedik. Zaman zaman boyle sorunlar yaşıyoruz. Takım yuzde 60, 70 oranında hazır gibi gorunuyor. Butun oyuncular katılırsa rekabet ortamı olacak. Hamle yapabileceğimiz oyuncu olacak. Oyun icinde de bu bizi rahatlatır. Farklı hamleler yapabiliriz" diye konuştu."BU OYUNCULAR BİZE DAHA COK MAC KAZANDIRIR"Aboubakar ve Larin gibi 2 onemli oyuncuya sahip olduklarını vurgulayan Yalcın, şunları kaydetti: "Santrforsuz olduğumu duşunmuyorum. Aboubakar ve Larin gibi 2 tane onemli oyuncuya sahibiz. Larin attı, gecen hafta attı. Aboubakar attı, santrforlarımız gol atıyor. Oyuncularımızı aşağı cekmeyelim. Bizim oyuncularımız iyi oyuncular, bu oyuncular bize daha cok mac kazandırır.""KONTRAT KONUSU YONETİM VE BAŞKANIN İŞİ"Sezon sonunda sozleşmesi sona erecek olan Dorukhan Tokoz ile ilgili gelen bir soruya da cevap veren Yalcın, "25 yaşında, cıkış yapan, A Milli Takım oyuncusu. Kontrat konusu yonetim ve başkanın işi. Benim konum değil. Onlar ne zaman kontrat yapmak isterlerse yaparlar, mevzu beni aşar" dedi."LJAJİC'İ ŞU ANDA DUŞUNMUYORUM"Adem Ljajic ile ilgili de konuşan Yalcın, sozlerini şoyle noktaladı: "Ozel yaşantısı beni ilgilendirmiyor. Oyuncunun kendisiyle ilgili bir durum. Ne zaman guclenirse, ne zaman istediğimiz seviyeye gelirse o zaman onu sahada gorebiliriz. Bugun Oğuzhan ve Mensah'ı orada kullandık. Ama bundan sonra Adem'i kullanmayacağız anlamına gelmiyor. Onemli bir oyuncu. Fizik, istek olarak o randımanı alacağımızı duşunduğumuzde sahada olacaktır. Şu anda duşunmuyorum. Orada alternatif cok . 7-8 oyuncumuz var. En kalabalık yer orası. Orada formayı almak biraz zor. Orada formayı almak icin şartları zorlamanız lazım. İnşallah Adem de o seviyeye gelirse formayı alabilir."HAMZA HAMZAOĞLU: İYİ OYNADIĞIMIZI SOYLEYEMEYECEĞİMYeni Malatyaspor Teknik Direktoru Hamza Hamzaoğlu ise rakibi 2'nci bolgede karşılayarak hızlı hucumlarla gol bulmayı beklediklerini soyledi. Hamzaoğlu, "Hızlı hucumlarla gol bulabilirsek oyunu ilerleyen dakikalarda daha farklı bir duruma getiririz diye duşunduk. Bunda başarılı olamadık. Beşiktaş'ın ilk yarıda bir baskısı vardı. Bu da bizi biraz daha geriye cekti. Hucuma gitmekte zorlandık, giderken top kaybettik. Takımı one cıkarmakta zorlandık. Fırsatlar bulduk ancak kaleye gidemedik. İyi oynadığımızı soyleyemeyeceğim. Bu mac boyle gecti. Beşiktaş bizden once golu buldu. Sonrasında oyun mucadeleye dondu. Kazanma arzumuz, mucadelemiz iyiydi. Oyun olarak iyi değildik. Beşiktaş'ı galibiyetinden dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.
- İstanbulKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Olgucan KALKAN