En kalıcı sorularımızdan biri, Evren’de yalnız olup olmadığımızdır. Artık biliyoruz ki, gokyuzu gezegenlerle doludur, ancak bunlar boş, kısır dunyalar, sadece basit, ilkel yaşamı barındıran dunyalar mıdır, yoksa orada, konuşabileceğimiz, duşunen, konuşan, makine yapan yaratıkların olduğuna dair yuksek bir olasılık var mıdır? Bilim bu soruyu cevaplamak icin gereken aracları sağlamaya başlıyor. Bu kitapta, Yeryuzu’ndeki yaşamın kokeninden bizlere goturen adım¬lar hakkında ne bildiğimiz ele alınıyor. Bunu da yazarlar, insanlığın galaktik bir istisna mı olduğunu, yoksa Yeryuzu benzeri bir gezegen uzerinde, birkac milyar yıl icerisinde evrilmesinin yuksek ihtimal olup olmadığını sorgulayarak yapıyorlar. Yaşamın kokeninden biz insanlara giden evrimsel patikayı gozler onune seren yazarlar, akıl¬lı ve alet yapan yaratıkların başka dunyalarda, belki de bircok baş¬ka dunyada ortaya cıkabileceğini savunuyorlar. Kozmik Hayvanat Bahcesi, Yeryuzu’ndeki yaşama dair bildiklerimize ve bunların, o karmaşık, etkin, alet kullanan yaşamın başka yerde evrilebilmesinin ne kadar muhtemel olduğu hakkında bize soyleyebileceklerine da¬yanmakta.
“Kozmik Hayvanat Bahcesi’ni astrobiyolojiyle ilgilenen herkese oneririm. Dunya dışı zeki yaşam ve Dunya’daki canlı evrimini anlamak icin harika bir kitap.”
Marina Barcenilla, University of Westminster, Astrobiology Society of Britain
“Schulze-Makuch ve Bains kitapta Dunya’da yaşamın nasıl orta¬ya cıktığı sorusundan başlayarak, adım adım karmaşık yapıların ve sonunda akıllı canlıların gelişimini acıklamakta ve bu surecin evrenin her yerinde nasıl tekrar tekrar gercekleşebileceğini gozler onune sermekteler.”
Science Daily
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Kozmik Hayvanat Bahcesi Yazar: Dirk Schulze-Makuch , William Bains Cevirmen: Banu Ozgur Mısırlı Yayınevi: Ginko Bilim Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 268 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786050640915