Karabuk Demir ve Celik Fabrikaları (KARDEMİR) Yonetim Kurulu Başkanı Mustafa Yolbulan, yarın yapılacak secimli olağanustu genel kurul toplantısında grupların yonetim kurulu uyeleri adaylarının belli olduğunu duyurdu.
Yolbulan, yaptığı yazılı acıklamada, 1937 yılında kurulan KARDEMİR'in Turkiye'nin sanayileşme hamlesinin temel taşlarından olduğunu vurguladı.
Atılan adımlar ve yapılan yatırımlarla fabrikanın Turkiye'nin pek cok stratejik urununde dışa bağımlılığını sona erdirdiğini belirten Yolbulan, şu ifadeleri kullandı:
"Yıllar icinde ulke ekonomisinde onemli bir konuma gelen KARDEMİR'in geleceği icin daha da guclu bir yonetim yapılanmasına gidilmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda yarın yapılacak KARDEMİR AŞ secimli olağanustu genel kurul toplantısında A grubu adayları olarak Mustafa Yolbulan, Alparslan Bayraktar, Muhammet Ali Oflaz ve Fatih Mehmet Erkoc, B grubu adayları olarak Yusuf Canbolat ve Kamil Gulec, D grubu adayı olarak Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, bağımsız yonetim kurulu adayları olarak Erdal Erdem, Mustafa Aydın, Prof. Dr. Ercument Arvas ve Omer Demirhan'ı belirleyerek destekleyeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarım."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Orhan Kuzu