İzmir'de meydana gelen depremde annesini kaybeden milli ozel sporcu Alper Ozturk'un hayallerini dayısı Muhittin Oztemel gercekleştirecek.
Alper Ozturk (27), Seferihisar acıklarında cuma gunu meydana gelen 6,6 buyukluğundeki depreme Bayraklı ilcesinde bulunan Doğanlar Apartmanı'nda, annesi Fatma Oztemel Ozturk ve kardeşi Buğra Ozturk (22) ile yakalandı. Anne ile iki cocuğu, yıkılan binanın enkazının altında kaldı.
Arama kurtarma ekiplerinin yaptığı calışmalar sonunda Alper ve kardeşi Buğra Ozturk enkazdan sağ cıkarıldı, annenin cansız bedenine ulaşıldı.
İki kardeşin tedavisi, Ege Universitesi Tıp Fakultesi Hastanesinde devam ediyor. Fatma Oztemel Ozturk'un cenazesi ise cumartesi gunu toprağa verildi.
"Buğra'ya bir şey olmasın diye uzerine kapanmış"
Alper ve Buğra Ozturk'un dayısı Muhittin Oztemel, AA muhabirine, depremden sonra ilk olarak kardeşini telefonla aradığını, ulaşamayınca hemen Doğanlar Apartmanı'na gittiğini soyledi.
Binanın tamamen yıkıldığını gorunce buyuk uzuntu yaşadığını anlatan Oztemel, şoyle devam etti:
"Kardeşimin, 16 yıl once eşini kaybettikten sonra tayini İzmir'e cıktı. Hayatını kaybettiği o eve yerleşti. Cocuklarına cok duşkundu. Tum yaşamını onlara adadı. Deprem anında yanında Alper ile Buğra varmış. Buğra'ya bir şey olmasın diye uzerine kapanmış, onun hayatta kalmasını sağlamış. Enkaz başında saatlerce bekledim. Yeğenlerim ekiplerin yaptığı calışmalar sonucu kurtarıldı ama kardeşimi kaybettim."
"Annesinin olduğunu bilmiyor"
Kardeşinin yaşamını yitirdiğini Buğra'dan oğrendiğini anlatan Oztemel, milli ozel sporcu olan down sendromlu yeğeni Alper'in ise hala annesinin vefat ettiğini bilmediğini aktardı.
Oztemel, jimnastik sporuyla ilgilenen ve 2019'da 22 yaş ve uzeri sporcular arasında Turkiye şampiyonu olan Alper Ozturk'un, babasının vefatının ardından annesine daha cok bağlandığını ifade ederek, şoyle konuştu:
"Kardeşim yıllarca onun sporcu olması icin cok emek verdi. Başarılı da oldu. Alper once hayalindeki hedefi olan Turkiye şampiyonluğuna ulaştı, daha sonra ise milli takıma davet edildi. Temmuz ayında Antalya'da dunya şampiyonasına katılmaya hazırlanıyordu ama koronavirus nedeniyle iptal oldu. Kardeşim onun başarılarıyla gurur duyuyordu. Artık kaldığı yerden Alper'in iyi bir sporcu olup başarılarına devam etmesi icin ben destek olacağım. Onun her şeyiyle kendim ilgileneceğim."
Muhittin Oztemel, yeğenleri Alper ve Buğra'nın tedavilerinin devam ettiğini ve sağlık durumlarının iyiye gittiğini sozlerine ekledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Tezcan Ekizler