Karabuk Demir ve Celik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR) Genel Kurulu'nda yonetim kurulu adayları belirlendi.
KARDEMİR'den yapılan acıklamada, A grubundan Mustafa Yolbulan, Alparslan Bayraktar, Muhammet Ali Oflaz, Fatih Mehmet Erkoc, B grubundan; Yusuf Canbolat, Kamil Gulec, D grubundan; Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit olarak belirlendiği belirtildi. Acıklamada, SPK'yı temsilen bağımsız yonetim kurulu uyelerinin ise Erdal Erdem, Mustafa Aydın, Prof. Dr. Ercument Arvas ve Omer Demirhan'dan oluştuğu kaydedildi.
KARDEMİR Yonetim Kurulu Başkanı Mustafa Yolbulan, "1937 yılında genc cumhuriyetimizin stratejik kalkınma hamlesi olarak kurulan ve yıllardır icinde 'fabrikalar kuran fabrika' unvanı olan Karabuk Demir ve Celik Fabrikaları ulkemizin sanayileşme hamlesinin temel taşını oluşturmuştur. Yıllarca ulkemize hizmet eden fabrika zaman icinde batma noktasına gelmiş, ozelleştirilerek calışanına, bolge sanayisi ve halkına devredilmiş; daha sonra bakanlar kurulu kararnamesi ile borcları yapılandırılarak yeniden yatırım hamlelerine başlamıştır. Atılan adımlar ve yapılan yatırımlar sayesinde fabrikamız ulkemizin pek cok stratejik urununde dışa bağımlılığını sona erdirmiştir. Yıllar icinde ulke ekonomisinde onemli bir konuma gelen Karabuk Demir ve Celik Fabrikalarının geleceği icin daha da guclu bir yonetim yapılanmasına gidilmesine karar verilmiştir" dedi.
Şirket yonetiminde bugune kadar Yolbulan ailesinden 5, Gulec ailesinden de 2 isim yonetim kurulunda yer aldı. Ancak, bağımsız adayların da bu aileler tarafından belirlenmesi 2017 yılında sona ererken, hakim hissedar aileler olarak bilinen Yolbulan ve Gulec aileleri, KARDEMİR'in bağımsızlarla birlikte oluşan 11 kişilik yonetiminde sadece 2 sandalyeye sahip olacak. - KARABUK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı