Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda depremzedeler icin kurulan cadır kentte bulunan vatandaşları ziyareti sonrası acıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli, depremde yıkılan binalardan birinin enkazı altında kalan Buse'yle yaptığı telefon goruşmesini ve Buse'nin kurtarılma surecini anlattı.
[h=3]"İCERİDE UZERİNE AĞIRLIK DUŞMUŞ, KIPIRDAYAMAYAN BİR KIZIMIZ VAR"[/h]Bakan Pakdemirli o anları şu sozlerle anlattı:
"Cok buyuk bir afet, her yer toz duman. Kendimi bir anda enkazın uzerinde buldum. O sırada Kızılay'dan gorevli bir kızımız gorevini cok iyi şekilde yapmaya calışıyordu. İceride uzerine ağırlık duşmuş, kıpırdayamayan bir kızımız var. O psikolojideki bir insan moral verici bir şeylere ihtiyacı var. Tarım ve Orman Bakanı olarak telefonu ben elime aldım. 'Sadece senden sakin olmanı istiyorum, sadece bana tarif et' dedim. Binayı bilen bir arkadaşla birlikte nerede olabileceğini tahmin ettik. Hemen anladık ki giriş katında bir yerde Buse. Aşağı indik. Aldığımız bilgileri gorevlilere tarif ettikten sonra arama calışmaları hemen başladı. 3-4 saat sonra ancak ulaşabildik Buse'ye. Her 15 dakikada bir 3 dakika konuştuk. Buse'ye ulaştık. Cep telefonunun pili bitti, annesinin cep telefonuna ulaştı. Başlangıcta 'Hicbir yeri goremiyorum' diyen kızımız annesinin telefonuna ulaştı.
[h=3]"ŞİMDİ İKİNCİ HAYATINI YAŞIYOR"[/h]AFAD ekiplerimizin, arama kurtarma ekiplerimizin buyuk gayretleriyle kızımıza ulaşıldı. İkinci hayatını yaşıyor. Bugun de konuştum Buse'yle. Hastanede de ziyaret ettim. Hala travmayı atlatabilmiş değil tam olarak. Ama kendisine ikinci bir hayat bahşedildiğinin farkında, bunun da değerini biliyor. Annesini kaybettiği icin bir yandan cok uzgun, bir yandan da kendisini uzun ve sağlıklı bir omur bekliyor.
[h=3]"NİKAH ŞAHİTLERİ OLMAK İSTİYORUM"[/h]Yakında da nikahları olacak. Beni de nikah şahidi olarak gormek istediklerini soylediler. Ben de iki elim darda da olsa nikah şahitleri olmak istiyorum."