Akademik cevrelerin hep sıradan insanların sorunlarına uzak olmasından yakınılır. Haklı olunan taraflar olsa da, bu iddiaya tamamen katılmak mumkun değildir. Ozellikle sosyal bilimlerle ilgilenen akademisyenler, hem sahada hem de teoride halkın icindedir.
Bu acıdan bakıldığında Sosyal Antropoloji, sosyal bilimler arasında en on sıradadır. Ben de bir sosyal antropolog olarak, gundem olup ceken ve hakkında değer bulduğum konularda tÂrihe notlar duşuyorum.
Siyasetten dine, eğitimden iletişime kadar her konuyu kapsayan Sosyal Antropolojinin bana imkÂn tanıdığı bakış acısıyla kişisel kanaatlerimi zaman icinde biriken bu yazılarda ortaya koymaya calıştım.
Bu yazılarda ortaya koyduğum kanaatlerim, bir savunma veya yargı değildir. Doğru olup olmadığını da en buyuk ve Âdil sınav olan zaman gosterecektir.
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Kultur ve İktidar-Gundemden Tarihe Antropolojik Notlar Yazar: Can Ceylan Yayınevi: Kriter Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786057890245