Kuantum teorisinin bulgularının felsefi anlamlarının peşine duştuğumuz anda kendimizi zorlukların ve kafa karıştırıcı unsurların icinde buluruz. Bir acıklamayı gerektiren “tuhaf olaylar” listesinin başında, kuantum fiziğinin merkezî bilmecesi diye tanımlanabilecek, durum vektorunun cokuşu olgusu bulunmaktadır. Bu, fiziksel evrenin doğası ve onun diğer ontolojik duzlemlerle ilişkisini anlamak isteyen kimsenin atlayamayacağı veya goz ardı edemeyeceği bir sorunsal icermektedir. Fakat butun bu zorluklar ve duşunceler ne calışan fizikciye engel olur ne de kuantum mekaniğinin insanın şimdiye kadar geliştirdiği en doğru, en evrensel ve aynı zamanda en karmaşık bilimsel teori olduğu gerceğini değiştirir. Kuantum gercekliği sorunsalı gorunurdeki “ozelleşmiş” doğasına rağmen kuşkusuz bilimin one surduğu evrensel perspektifte en onemli ve en zor meseledir.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Kuantum Bilmecesi-Gizli Anahtarı Bulmak Yazar: Wolfgang Smith Yayınevi: İnsan Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789755749181