‘İlk kitabı kim yazdı?’ sorusuna ne cevap verilebilir? Bana gore ilk kitabı cok cok eski atalarımız belki de homo sapiens olmadan daha cok ilkel olan ve bize az cok benzeyen canlılar yazdı. Beyin yapısı maymunlardan biraz daha gelişmiş, farklılaşmış; kayalara, taşlara, ahşaba veya deriye ilk işareti koyan insansı canlı ilk kitabı yazmış oldu. Bu resimler ve işaretlerin amacı unutulmaz olmaya, olumsuzluğe ilk adım olarak ifade edilebilir. Homo sapiens diye belirtilen insanın, yaradılıştan beri tum amacı olumsuz olmaktır. Kotuluklerden korunmak ve sonsuz yaşam isteği, tanrıları yaratmıştır. İlk Cağlardan da once insanların tanrı bilincleri hayvanlardan, taşlara, kucuk buyuk heykellere, dağlara, aya, guneşe, yıldızlara kadar hep değişmiş, gelişmiştir. Hayatımızı kolaylaştıran ve omrumuzu uzatmak icin yapılan tum calışmalar aslında olumsuzluğe ulaşmak icindir. Bugun de uzaya uydular roketler uzay aracları gonderiliyor, bunlar aslında insanın olumsuz olmak amacıyla yaptığı eylemlerdir. Dinler de insanlara hep olumsuzluğu, ebedi hayatı vaad eder. Eğer inandığınız dinin gereklerini yerine getirirseniz, olumsuzluğe ve ebedi mutluluğa erişirsiniz. İslamiyet, İsevilik, Musevilik ve diğer butun dinlerde insanlara vaatler az değişiklikle aynıdır. Artık cağımızda yeni dunyada tek bir din tum insanlığı etkisine almıştır. Bu din bilgidir, bilimdir. Bilgiyi elde eden sonsuz yaşama erişir. Elde edemeyen yok olur. Zaten mevcut dinlerin, Tanrıya ulaşmak icin bilgi ve bilimi şart koştuğu gibi, bilim ve bilginin aslında tanrı olduğunu bildirdiği gibi.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Zamanın Başlangıcı Yazar: Muharrem Oksuz Yayınevi: Cinius Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052969830