Tum insan ırkı, bir kup şekerin sahip olduğu hacme sığdırılabilir.
Zamanda yolculuk fizik kurallarına aykırı değildir.
Bir atom aynı anda bircok farklı yerde bulunabilir.
Tıpkı sizin aynı anda hem New York hem de Londra'da bulunmanız gibi...

Bu cumlelerin bir bilimkurgu filminden alındığını duşunuyorsanız, yanılıyorsunuz.
Bilimin kendisi, bilimkurgudan cok daha carpıcı bilgiler iceriyor.
Evren, bugune kadar icat edilmiş her şeyden cok daha etkileyici.
Modern fiziğin iki buyuk teorisi bizlere bu harikulade gosterinin kapılarını acıyor:
Kuantum Teorisi ve İzafiyet Teorisi.

Mikroskobik dunyadan zaman makinelerine, şizofren atomlardan kuantum bilgisayarlarına, kara deliklerden Evren'in ilk salisesine uzanan Marcus Chown, kullandığı basit dil ve verdiği pratik orneklerle, modern fiziğin temel fikirlerinisarmış olan sisi dağıtarak, başka bir illuzyona inanmaya gerek duymayacağımızolcude buyuleyici bir Evren'de bulunduğumuzu gosteriyor.
Biraz kuantum teorisi oğrenmekten kimseye zarar gelmeyeceği gibi, bu sayedeyaşadığımız dunya ve kendimize dair cok daha geniş olcekli bir bakış acısına dasahip olabiliriz. Yaklaşın, yaklaşın.Kuantum teorisi sizi ısırmaz!

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Biraz Kuantum'dan Zarar Gelmez Yazar: Marcus Chown Cevirmen: Taylan Taftaf Dizi Editoru: Kerem Cankocak Yayınevi: Alfa Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 240 Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2009 Baskı Sayısı: 8. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051060736