"Hicbir ozel yeteneğim yok. Sadece tutku derecesinde meraklıyım."
Albert Einstein

Alman kuramsal fizikci Albert Einstein dunyanın en unlu denklemi E=mc²'yi formulleştirdi, kuantum teorisinin gelişimine katkıda bulundu ve omru boyunca uc yuzden fazla bilimsel makale yayımladı. Dunya onu "dÂhi" kelimesiyle bir anmaya başladı. Einstein gibi Duşunmek bu cılgın dehanın başarılarını elde etmekteki guclu kararlılığını ve strateji geliştirip hedefleri gercekleştirirken hayal gucunu nasıl kullandığını bizlere anlatıyor. Daha da ilginci, calışmalarıyla elde ettiği her başarısını bir sonraki başarısı icin bir basamak olarak gorduğunu gozler onune seriyor. Kapsamlı ancak akıcı ve anlaşılır bir dile sahip olan bu kitap cok gecmeden size bu buyuk adam gibi duşunmenin kapılarını acacak.

Albert Einstein, bilim tarihinin tartışmasız en onemli ve en etkili isimlerinden biri haline geldi ve izafiyet teorileriyle, Newton'dan sonra yuzyıllar boyunca kabul goren butun genelgecer bilgiye meydan okudu.

Einstein'ın izafiyet ve kuantum fiziği alanındaki calışmaları olmasaydı bugun kozmosa dair bildiklerimiz, onlarca yıl once bildiklerimizle sınırlı kalırdı. Ama o sadece sıra dışı bir bilim insanı değildi. Savaşlardan nefret ediyordu ve calışmalarından yola cıkılarak korkunc silahların yaratılmasını engellemeye de calışıyordu. Omrunu otoriteye direnip kişisel ozgurlukleri destekleyerek geciren Einstein, bu ideallerini tehdit edenlere fedakÂrca goğus gerdi. Gercek bir superstar olduğu icin, ortaya koyduğu bilimsel calışmalar hakkında hicbir fikri olmayan insanlar bile onu hÂl tanıyor. Karmakarışık saclarıyla dil cıkarıp verdiği "cılgın profesor" pozu bugun bile her yerde karşımıza cıkıyor. Bu kitapta Einstein'ın buyuk bilimsel gizemleri cozerken benimsediği eşsiz yaklaşımı, sıra dışı fikirlerini ve kişiliğinin butun yonlerini şekillendiren etkenleri keşfedeceksiniz. Einstein hepimize dunyaya bambaşka bir cerceveden bakmayı, buyuk duşunmeyi, otoriteye meydan okumayı ve sorgulamaktan asla vazgecmemeyi oğretiyor.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 224

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Pegasus
Kitap Adı: Einstein Gibi Duşunmek Sayfa Tasarımı: Ezgi Gultekin Yayınevi: Pegasus İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786053439776