“Her alışveriş listesi, her yemek tarifi, her menu ve yemek pişirmek icin kullandığımız her malzeme evrimci anlayışın babası Charles Darwin’le akşam yemeğine ustu kapalı bir davettir.”
Jonathan Silvertown Darwin’le Akşam Yemeği’nde en eski hominin atalarımızla bizi buyuk bir sofra etrafında bir araya getiriyor. Ekmek, et, sut urunleri, deniz urunleri, sebzeler, baharatlar, tatlılar gibi temel gıdalar ve değişen beslenme alışkanlıklarımız uzerinden yaşamın evrimine ışık tutuyor.
Tat ve koku alma duyularımızın nasıl evrimleştiğinden acının sofralarımıza nasıl girdiğine, karbonhidrat ve yağ duşkunluğumuzden yemeklerimizi neden ve ne zaman paylaşmaya başladığımıza dek okuma iştahını kabartan sorularla şekillenen bu calışma, gıda sorununun hayatımızı temelden etkilediği gunumuzde, neyi nasıl yediğimizi farklı duşunmeye davet eden bir kılavuz.
“Yemek hakkında gereğinden fazla kitap olsa da, benim gibi biri olduğunuzu ve bu tur davetlerin size de hicbir zaman fazla gelmeyeceğini umarak, şu an elinizde tuttuğunuz şeyin bir kitaptan ziyade bir akşam yemeği daveti olduğunu farz edelim istiyorum. Ancak baştan belirtmeliyim ki bu farklı bir akşam yemeği olacak​;​ zihinlerimizi beslemeye yonelik bir akşam yemeği.”

(Tanıtım Bulteninden)

Yayıma Hazırlayan: Muge Karahan
Son Okuma: Cihan Kara
Kapak Tasarımı: Deniz Akkol/Kolektif Tasarım

Kitap Adı: Darwin'le Akşam Yemeği-Evrim Yeme İcmeyi Nasıl Etkiler? Yazar: Jonathan Silvertown Cevirmen: Can Evren Topaktaş Yayınevi: Kolektif Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 15 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052205136