Bir işletmede uretimin etkin yonetimi ile değerin yaratılması ve geliştirilerek surdurulmesi, rekabet ustunluğu sağlayacaktır. Hem oğrenciler hem de uygulayıcılar icin yararlı olacak bu kitapta onceki baskılarına gore onemli yenilik; hizmet ve mal uretiminde, uretim yoneticilerinin etkin tedarik zincirlerinin tasarımı ve yurutulmesinde ustlendikleri rolun vurgulanmasıdır. Kitap uc kısımdan oluşmaktadır: İlk kısımda rekabet ortamında uretim ve proje yonetimi konuları işlenmiştir. İkinci kısım, proseslerin yonetimi ile ilgilidir. Proses Stratejisi, Proses Analizi, Kalite ve Performans, Kapasite Planlama, Kısıt Yonetimi, Yalın Sistemler bu kısımdaki bolumleri oluşturmaktadır. Ucuncu kısım ise Tedarik Zincirlerinin Yonetimi'dir. Tedarik Zincirlerini Tasarımı ve Entegrasyonu yanında, Kuruluş Yeri, Envanter Yonetimi, Tahmin Etme, Uretim Planlama ve Cizelgeleme ve son olarak Kaynak Planlama, bu kısmı oluşturan bolumlerdir. Kitap ayrıca karar verme, simulasyon, bekleme hatları, envanter modelleri ve lineer programlama konularındaki ekler, vaka calışmaları, video ve yazılımla desteklenen alıştırmaları icermektedir.

İcindekiler

Kısım 1 Rekabet İcin Uretimi Yonetme
1 Uretim İle Rekabet
Ek A Karar Verme
2 Proje Yonetimi
Kısım 2 Surecleri Yonetme
3 Surec Stratejsi
4 Surec Analizi
Ek B Simulasyon
5 Kalite ve Performans
6 Kapasite Planlama
Ek C Bekleme Hatları
7 Kısıt Yonetimi
8 Yalın Sistemler
Kısım 3 Tedarik Zincirlerini Yonetme
9 Tedarik Zinciri Tasarımı
10 Tedarik Zinciri Entegrasyonu
11 Yer Secimi
12 Envanter Yonetimi
Ek D Ozel Envanter Modelleri
13 Talep Tahmini
14 Planlama ve Cizelgeleme
15 Kaynak Planlama
Ek E Doğrusal Programlama
Ek 1 Normal Dağılım
Ek 2 Rassal Sayılar Tablosu
Myomlab Ekleri
Ek F Finansal Analiz
Ek G Kabul Orneklemesi Planları
Ek H Cıktı Oranları Olcumu
Ek I Oğrenme Eğrisi Analizi
Ek J Uretim Cizelgeleme

Sayfa Sayısı: 640

Baskı Yılı: 2013

Dili: Turkce
Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık
Kitap Adı: Uretim Yonetimi Yazar: P. Ritzman , J. Krajewski Ceviri Editoru: Semra Birgun Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786051333700