"Hayatımızı kalbinden yakalayan ama teknik bulup cok da uzerine duşmediğimiz dunyanın dertlerini kendim nasıl anlıyorsam oyle anlattım. Okumayacaksınız, sohbet edeceğiz."
"Bir ulke yok oluyor! Kasırga vurdu gecti! Yağış felaketi: 400 olu! Sel ve sıcaklar can aldı! Dean Kasırgası! Felix Kasırgası! Tsunami bir coğrafyayı sildi! Havadan sudan mevzular bunlar... Aclık, hastalıklar ve her yıl kaybedilen yuz binlerce insan! Tahmin edeceğiniz gibi savaşlardan bahsetmiyorum. Savaşlar ciddiye alınır cunku! Ben onemsiz bir mevzudan, havadan sudan dem vuruyorum. Şu dunya ne menem bir şeymiş, otesiyle berisiyle, başıyla sonuyla, mucizevi dongusuyle satır aralarında verdiği mesajlarla. Doğa-iklim-cevre-tarih-teknoloji ve aralarındaki gecişler, bir meteoroloğun gozunden. Biraz tek taraflı, bir monolog, olacak ama anlatıyorum, meraklısı gelsin, takip etsin satırları, cevirsin sayfaları..."
Sis, sakin havaya işarettir! Yere yakın bulut yağış getirir! Horoz vakitsiz oterse hava bozar! Kargalar coşarsa ruzgÂr azar! Kuşlar yuksek ucarsa havanız iyidir! Celik tınlıyorsa, yıldırım duşer!
Meteorolog Bunyamin Surmeli, yine havalı mevzulara giriyor. Sahi havanın ne olduğunu biliyor muyuz? Onemini biliyor muyuz? Size kucuk bir deney onerisi... Malzemeler: Hava, su, sevdiğiniz bir sandvic. Ac olduğunuz bir an ekmeği masaya koyun. Ama yemek yok, sabredebildiğiniz sureyi duşunun. Susuz olduğunuz bir an aynı şeyi su icin yapın. Ve ağzınızı burnunuzu kapatarak nefessiz kalmayı duşunun. Sonuc? Ac durabileceğiniz sure: 48 saat ve uzeri; susuz kalma: 48 saat ve uzeri; havasız kalma: 2 dakika!
Dolayısıyla her şeyden cok havaya ihtiyacınız var ve karşınızda Turkiye'nin en havalı kitabı. Havam olmadan asla!
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 220
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Doğan Kitap
Kitap Adı: Mavi Misket - Havayı Koklayan Adam Yazar: Bunyamin Surmeli Yayınevi: Doğan Kitap İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786050933253