Bu tehlikeli ve karmaşık dunyamızda onemli kararları alabilmek icin "mutlaka gerekli" bilgiler. Duşunun ki siz Birleşik Devletler'in başkanısınız. Az once size Manhattan'ın Central Parkına bir teroristin bir "nukleer valiz" sakladığını soylediler. Durum ne kadar ciddi? Bomba patlarsa New York'u mahveder ve gelecek on seneler icinde yerleşim yeri olmaktan cıkarır mı? Yoksa durum daha mı az korkunc? Eğer patlarsa milyonlarca mı insan yok olur, yoksa sadece on ya da yirmi kişi mi olur? Gercek şu ki yıkım parkın sınırlarına ancak ulaşabiliyor. Politik Fizik tam da bu konular hakkında etkileyici, canlı ve teknik olmayan oncul bir kitaptır. Muller nukleer bombalardan nukleer enerjiye, uzay araştırmalarından, elektrikli arabalara ve kuresel ısınmaya kadar, medyada her gun karşılaştığımız tartışmaları sorguluyor. Daha once kabul gormuş bircok varsayımı tartışmaya acıyor, cunku bu varsayımlar duzeltilmezse politika yapanları ciddi yanlışlara yonlendirebilir.

"Bilimsel konuları herkesin anlayabileceği dilde anlatan harika bir kitap."
-John Tierney, New York Times-

"Her yazarın 'keşke ben duşunseydim' diyeceği kadar parlak bir kitap."
-Brian Clegg, Popular Science-

"Hic matematik icermeyen bu kitap, her yoneticinin karar verme anında başvuracağı bir kaynak."
-Julian Brookes, Huffington Post-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 335

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: Politik Fizik Yazar: Richard A. Muller Cevirmen: Tuncay İncesu Editor: Kerem Cankocak Kapak Tasarımı: Fusun Turcan Elmasoğlu Yayın Yonetmeni: Mustafa Kupuşoğlu Yayınevi: Alfa Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786051710969