Evren nedir? Sonsuz mudur, sonlu mu? Ezelden mi gelir, yoksa zaman bir ilk anda mı başladı? Başladıysa ne başlattı? Evrende nicin hayat var? Fizik yasaları ezelden gelen gerceklikler mi, yoksa onlar evrenle birlikte mi yaratıldılar? Evreni butun bir sistem, parcalarının toplamından daha fazla bir şey olarak kavrayıp anlamak mumkun mu? Bu soruları herkes merak eder ve her kultur bunlara ilişkin oykuler soyler. Unlu kuramsal fizikci Lee Smolin, yıllardır kuantum kuramı ile goreliliği birleştirecek bir kuramı kurma girişiminde bulunan biri olarak, butun bu soruların ancak bize doğanın kapsamlı bir resmini verebilecek tek bir kuramda birleştirilmesiyle cevaplanabileceğini soyluyor. 21. yuzyılda evreni anlayışımız artarken, bir diğer basamağın eşiğinde duruyoruz. Gorelilik, kuantum ve genişleyen evrene ilişkin oğrendiklerimizi tek bir cercevede kaynaştırmaya girişirken anlayışımızın buyuk devrimci donemlerinden birisinin ortasındayız. Bu devrimi tamamladığımızda evreni nasıl goreceğiz? Oyku tamam değil. Ancak Smolin'e gore yeni Evrenin neye benzeyeceğini gosterecek bir resim belirmekte. Bu kitabın amacı işte bu yeni resmi betimlemek ve ona nicin inanc duyduğumuzu anlatmak.
"1997 yılında yayımlanan en onemli bilim kitabı"
-John Gribbin, The Independent on Sunday-
"Bu harika fikirleri Smolin gibi ozgun bir yazardan dinlemek evrene bakışımızı değiştiriyor."
-George Johnson, The New York Times Book Review-
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 425
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: Evrenin Yaşamı Yazar: Lee Smolin Cevirmen: R. Omur Akyuz Editor: Kerem Cankocak Kapak Tasarımı: Fusun Turcan Elmasoğlu Yayın Yonetmeni: Mustafa Kupuşoğlu Yayınevi: Alfa Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786051710631