Tum Dunyada en cok beğenilen ve okutulan ders kitapların başında gelen Muhendisler icin Vektor Mekaniği Dinamik 10 baskıya erişerek kendi alanında hem zengin icerik hem de tasarımı ve renkli sunumuyla oncu olmuştur.

Mekanik hakkındaki birinci dersin ana amacı muhendislik oğrencilerine her problemi basit ve mantıklı bir bicimde analiz etme becerisini kazandırmaktır. Problemlerin cozumde ise iyi anlaşılmış temel ilkeleri uygulatabilmektir.

Mekanik problemlerini analiz edebilme hedefini gercekleştirmek icin, kitap aşağıdaki stratejileri kullanır.

Tum konular once pratik uygulamalar anlatılır.

Yeni konular ve kavramlar olabildiğince basitce anlatılır.

Temel ilkeler, basit uygulamaların icerisine yerleştirilerek verilir.

Ornek problemlerle, Problemleri Kendi Başınıza Cozme başlıklı ozel kısımlarla ve kapsamlı odev problem setleriyle oğrencilere geniş bir uygulama imkÂnı verilir.

İcindekiler

Parcacık Kinematiği - Parcacıkların Kinetiği: Newton'un İkinci Kanunu - Parcacıkların Kinetiği: Enerji ve Momentum Metotları -Parcacık Sistemleri -Rijit Cisimlerin Kinematiği -Rijit Cisimlerin Duzlemsel Hareketi:Kuvvetler ve İvmeler - Rijit Cisimlerin Duzlemsel Hareketi:Enerji ve Momentum Yontemleri-Rijit Cisimlerin Uc Boyutlu Kinetiği -Mekanik Titreşimler - Ek A Vektor Cebrinin Bazı Kullanışlı Tanımları ve Ozellikleri -Ek B Kutle Atalet Momentleri -Ek C Muhendislik Sınavının Esasları -Fotoğraflar-Dizin -Problemlerin Cevapları
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 846

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Literatur Yayıncılık
Kitap Adı: Muhendisler icin Vektor Mekaniği Dinamik Yazar: Ferdinand Beer , Phillip Cornwell , E. Russell Johnston Cevirmen: Osman Kopmaz , Omer Gundoğdu Yayınevi: Literatur Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9789750406652