Fen bilimleri, doğadaki varlıkları ve olayları tanıma amaclı olarak incelemektedir. Fizik, kimya, jeoloji, astronomi gibi bilimler cansız doğa ile biyoloji bilimi de canlı doğa ile ilgilenir. Biyoloji bilimindeki son gelişmeler goz onune alınarak bu kitap hazırlanmıştır. Bu gelişmeler, insanın cevresindeki canlılar hakkında bilgi kazanmasını sağladığı gibi yaşam standartlarının zamanla yukselmesine de yol acmıştır. Bilimsel araştırmaların ilerlemesi dunyanın yapısı hakkında yeni fikirler geliştirmemize zemin hazırlamıştır.
Kitabın hazırlanmasına katkıda bulunan yazarlar, araştırma deneyimleri yanında eğitim oğretim hizmetlerinde deneyime sahiptirler. Kitap hazırlanırken mufredat programı, ders saati ve anlaşılabilirlik gibi ozellikler dikkate alınmıştır. Boylece oğretmen adaylarının kaynak kitap yonunden sıkıntı cekmemeleri ve derslerin işlenişine katkıda bulunmaları hedeflenmiştir. Biyoloji alanındaki yeni gelişmelere yer verilen kitabın bu alanda gorev yapan oğretim elemanları, oğretmenler ve oğretmen adayları icin başvurulabilecek bir kaynak kitap olması en buyuk dileğimizdir.
Yazarlar;
Ahmet Afyon , Ahmet Şahin , Dursun Yağız , Bekir Doğan , Nejdet Şen , Aslı Saylan , Nagihan Tanık Onal
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 272
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık
Kitap Adı: Biyolojide Ozel Konular Editor: Ahmet Afyon Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786053202523