'Ben manevi miras olarak hicbir ayet, hicbir dogma, hicbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır.'

Kemal Ataturk

Tarih boyunca, insanın yanıtını aramaktan vazgecmediği en onemli soru evren ve yaratılış uzerine olandır. Felsefi ve bilimsel akımların zamandaki seyrine baktığımızda, bulunan her yanıtın bir başka soruya zemin hazırladığını goruruz: Evren neden yapılmıştır? Madde nedir? Maddeyi bir arada tutan etken nedir? Kuantum fiziği ve evrenin yaratılışı arasında nasıl bir ilişki vardır? Higgs parcacığı gercekten var mıdır?

ODTU Fizik Bolumu ve Turkiye Atom Enerjisi Kurumu eski başkanlarından, Turk Fizik Vakfı kurucu uyesi Prof. Dr. Cengiz Yalcın, insanın aklını fark ettiği andan bugune yanıtını aradığı temel soruda izlediği yolu, herkesin anlayabileceği bir dille ozetlerken, okuru bilimsel duşuncenin tarih icindeki gelişimine de tanık ediyor.

Evren ve Yaratılış, Buyuk Patlama'dan Standart Model'e, evrende, makroskopik ve mikroskopik duzlemde seruven dolu bir geziye davet ediyor. Aristo'dan Newton'a, Einstein'dan Hawking'e, Planck'e ve nicelerine; gecmişten bugune evrenin yaratılışını kavramaya calışan filozof ve bilim insanlarının duşunce sistemlerini ve calışmalarını anlaşılır bir dille aktaran kitap ayrıca, din ve bilim arasındaki catışmaların kaynağını da fizik yasaları cercevesinde inceliyor.

Bu kitap evren ve yaratılış konusunun tarihsel gelişimini izleyerek, kuresel olcekte bilimsel olmanın ne anlama geldiğini ortaya koyuyor.

Sayfa Sayısı: 424

Baskı Yılı: 2008

Dili: Turkce
Yayınevi: Arkadaş Yayıncılık
Kitap Adı: Evren ve Yaratılış Yazar: Prof. Dr. Cengiz Yalcın Yayınevi: Arkadaş Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2008 Dil: Turkce Barkod: 9789755095561