20. yuzyılın başlarında fizikcilerin farkına vardığı bir gercek, bilimde buyuk bir sarsıntıya neden oldu: Gozlemci, gozlemlediği şeyin davranışlarını etkiliyordu! Demek ki, gozlemin sonucu gozlemcinin varlığından bağımsız değildi! Sarsılmaz olarak gorulen Newton Mekaniği meğerse birkac yuzyıldır gozle gorulmeyecek şekilde titreyip durmaktaydı. Kuantum Bilmecesi bu keşfin bilim dunyasında ne tur tartışmalara yol actığını ve o tarihten bu yana yaşantımızı nasıl etkilediğini eğlenceli ve oldukca anlaşılır bir dille acıklıyor, fiziğin en zor konularından biri olan kuantum teorisini bize acık şekilde anlatmayı başarıyor. Fred Alan Wolf kuantum teorisini Planck, Bohr ve Einstein'dan başlayarak acıklamıyor; yola Eski Yunan filozoflarından, Zenon ve Aristoteles'ten cıkıp sozu Born ve Heisenberg'e getiriyor. Fizikci ve bilimci olmayan okurun kuantum bilmecesini "cozmesini" sağlamak icin Escher ve Vaserely gibi unlu ressamların eserlerinden de faydalanıyor.
Kuantum bilmecesini cozmek isteyenler bu kitabın sayfalarında kuru kuruya fizik değil, felsefe ve sanatla renklendirilmiş eğlenceli bir bilim bulacaklar.

Sayfa Sayısı: 376

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Omega
Kitap Adı: Kuantum Bilmecesi Yazar: Fred Alan Wolf Cevirmen: Mihriban Doğan Editor: Sinan Koseoğlu Yayınevi: Omega İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9786050200515