Arı yetiştiriciliği işinde biraz vızıldamaya ne dersiniz?
Bu kitapta, başarılı bir arka bahce arı yetiştiricisi olabilmeyle alakalı her konuda uzmanlarca hazırlanmış bilgileri –arı kovanlarının montajı ve bakımından, kovanları guvenli bir şekilde acıp kapatmak ve balı bir profesyonel gibi suzmek gibi bal uretiminin aşamalarına kadar- bulabilirsiniz. İster şehirde ister kırsal bolgelerde yaşıyor olun bu dost yaklaşımlı rehber kitap arı yetiştiriciliğinde yanınızda olacaktır.
• Arı yetiştiriciliği merakı nasıl bir şeydir – arı yetiştiriciliğinin bir cok faydasını keşfedecek, bu hobinin size uygunluğu konusunda fikir sahibi olacaksınız.
• Arı yetiştiriciliği macerası – en populer arka bahce arı kovanları ve bir başlangıc yapabilmeniz icin size gereken alet ve donanımları oğreneceksiniz.
• Bal arılarıyla dost olmak – arılarınızı kontrol etmek ve onlarla keyifli zamanlar gecirmenin en guvenli yolunu keşfedecek, bir koloniyi muayene etmek gerektiğinde nelere bakmak gerektiğini ve sağlıklı bir kovana sahip olmak icin yıl boyu neler yapmak gerektiğini anlayacaksınız.
• Ne kadar da tatlı – arı yetiştirmenin odulune konmak icin gerekli, balınızı hasat etme, kavanozlama ve pazarlama işlerinin adım adım acıklamalarını bulacaksınız.
• Sorun mu cıktı – işler yolunda gitmediğinde yaygın karşılaşılan sorunlar bolumune gidecek ve oradaki Koloni Cokmesi Bozukluğu ve daha bir cok arı hastalıkları gibi sorunlara dair basit cozum onerilerinden faydalanabileceksiniz.
• Bir bal uzmanı olun –Bir cok farklı bal turu hakkında bilgiler edinecek, onların kendine ozgu kokenleri ve tat profillerini gorecek ve balın yiyecek-iceceklerle nasıl eşleştirilebileceğini oğreneceksiniz.
Howland Blackiston 1984’den beri bir arka bahce arı yetiştiricisidir. Arıcılık uzerine cok sayıda makalesi vardır ve konu hakkında duzinelerce radyo ve TV programlarına katılmıştır. Blackiston aynı zamanda, arı kovanı imalatı konusunda plana bakarak baştan sona adım adım bilgi veren Building Beehives for Dummies’in de (Caylaklar icin Arı Kovanı Yapımı) yazarıdır.
Bu kapağın arkasında:
• Arı yetiştiriciliği hakkındaki endişe ve cekinceleriniz konusunda tavsiye ve tenbihler
• Kralice, işci ve erkek arılar hakkında bilmeniz gereken her şey
• Arılarınızın seveceği bir bahce duzenlemesi
• Bir gozlem kovanının, bal likorunun ve kendi kovan kaidenizin yapımı
• Bal kullanabileceğiniz cok lezzetli bir dizi yemek ve tatlı tarifi
• Ayrıca cevrimicinde bulabileceğiniz size ozel arı yetiştiriciliği videoları.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Arı Yetiştiriciliği for Dummies Yazar: Howland Blackiston Cevirmen: Cengiz Yucel Yayınevi: Nobel Yaşam Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 16,5 x 24 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 4. Basım Barkod: 9786059746373