"Akıllı şebeke (smartgrid)" nedir? Bu konu son zamanlarda neden bu kadar ilgi cekici hale gelmiştir? "Akıllı Şebekelere Giriş" isimli bu kitap; gunumuzde sıklıkla irdelenen bir konu olan akıllı şebeke kavramı hakkında ozellikle ulkemizdeki yerli kaynak ihtiyacına katkıda bulunmak icin, yazarların konu uzerindeki bilgi birikimi ve deneyimlerini aktarmak gayesiyle hazırlanmıştır.
Kitap icerisinde oncelikle akıllı şebeke kavramı, konvansiyonel elektrik şebekesi ile mukayeseli olarak tanıtılmaktadır. Akabinde akıllı şebekelerin uretim, iletim ve dağıtım sistemleri acısından irdelenmesi gercekleştirilmektedir. Akıllı şebekeler icin haberleşme yaklaşımları, akıllı sayaclar ve gelişmiş olcum altyapısı, talep yonetim stratejileri, akıllı evler ve siber guvenlik hususları kitap icerisinde ayrı bolumlerde ele alınmaktadır. Son olarak da akıllı şebekeler acısından mevcut zorluklar ve akıllı şebekelerin geleceği irdelenmektedir.
Akıllı şebekeler ile ilgili kapsamlı bir Turkce kaynağın bulunmayışı ve bu konudaki gereksinim, kitabın hazırlanmasında onemli bir etken olmuştur. Kitaptaki konuların işlenişi ve orneklemeleri; konu ile ilgili muhendislere, lisans ve lisansustu oğrencileri ile tum teknik elemanlara hitap edecek duzeyde hazırlanmıştır. Kitapta konuların işlenişinin meslek ile ilgili herkes tarafından anlaşılır bicimde olmasına ozen gosterilmiştir.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 172
Baskı Yılı: 2013
Dili: Turkce
Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık
Kitap Adı: Akıllı Şebekelere Giriş Yazar: Mehmet Uzunoğlu , Ozan Erdinc Yayınevi: Nobel Akademik Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786051336190