Bilim tarihinin şuphesiz en meşhur kedilerinden olan Schrodinger'in kedisi bilim insanlarının zihnini yeterince kurcalamamış gibi, şimdi de bu adsız kahramanın ikiz yavrularının rol aldığı bir başka "duşunce deneyi" bizleri benzer bir muammayla karşı karşıya bırakıyor. John Gribbin, Schrodinger'in Kedisinin Peşinde adlı başarılı kitabının devamı niteliğinde olan bu kitapta, kuantum dunyasının "tuhaflıklarını" irdelemeye ve bunlara ilişkin farklı yorumları ele almaya devam ediyor. Gribbin'in kendi ifadesiyle, "kuantum tartışmasını anlamak icin bilmeniz gereken her şeyi burada bulacaksınız; aynı anda iki ayrı yerde olabilen fotonlar gibi gorunuşte paradoksal fenomenleri, aynı anda iki yone giden atomları, ışık hızıyla hareket eden bir parcacık icin zamanın nasıl durduğunu ve kuantum kuramının Uzay Yolu'vari bir ışınlamayı mumkun kılabileceğine dair ciddi bir yorumu okuyacaksınız".
Gribbin'in gayet anlaşılır ve esprili bir dille kaleme aldığı bu ilginc kitabı kuantum dunyasıyla uzaktan yakından ilgilenen tum okurlarımıza tavsiye ediyoruz.

Sayfa Sayısı: 296

Baskı Yılı: 2016

Dili: Turkce
Yayınevi: Metis Yayıncılık
Kitap Adı: Schrodinger'in Yavru Kedileri Yazar: John Gribbin Yayınevi: Metis Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2008 Dil: Turkce Barkod: 9789753426640