Ekolojik ayak izimizi kucultmenin ne kadar onemli olduğunu hepimiz biliyoruz, ancak nereden başlayacağımızı bulmak icin bir rehbere ihtiyacımız var. Son iki yılda cıkardığı tum coplerini cam bir kavanoza sığdırmayı başaran, sıfır atık yaşam bicimi akımının onculerinden Kathryn Kellogg’un dunyasına girmeye hazır mısınız? Nasıl mı? Pipetlere ve plastik poşetlere “hayır” diyerek; yeniden kullanılabilir su mataralarına ve gubreye donuşebilen bulaşık sungerlerin “evet” diyerek!
Ben, yani tek bir kişi, gercekten fark yaratabilir miyim?
Azaltmak ve tekrar kullanmak ne anlama geliyor?
Ama ben geri donuşturuyorum; bu yetmez mi?
Plastik tuketimini reddetmek zor değil mi?
Nasıl kompost yapılır?
Sıfır atık nedir?
Sıfır Atık icin 101 Yol’da Kellogg, yukarıdaki soruların cevaplarını, tasarruf etmenizi sağlayacak ipuclarını, ev temizliği ve guzellik urunleri icin son derece kolay Kendin Yap tarifleri ve daha fazlasını okurlarıyla paylaşıyor. Bilincli tuketim icin verdiği tavsiyeleri 101 başlık altında sıralıyor. Sıfır atık yaşam bicimi, alışkanlıkları değiştirmekten, iyi secimler yapmaktan geciyor ve bu kitapla Dunya’mızı onemseyerek atıklarınızı azaltmanın en iyi yollarını bulmaksa sizin yaşam biciminize bağlı. Hepimizin tek yuvası olan gezegenimizi korumak, yaşam kalitenizi artırmak ve surdurulebilir bir gelecek icin bu kitabı elinizden bırakamayacaksınız.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Sıfır Atık İcin 101 Yol Yazar: Kathryn Kellogg Yayınevi: Orenda Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786056962028