İnsan, doğayı kirleten, ihtiyacından fazla tuketen, geleceğini bilincsizce yok etmeye calışan bir canlı turudur. Bunları yaparken kendini ve geleceğini de tukettiğinin farkında değil. Bu eğilimine son vermezse bin seneye kalmadan insanlık yok olacak. Bunu onlemek icin bir an once doğanın dilini anlaması, doğayı korumaya alması gerekmektedir. Bugun doğayı, evren ve yaşam hakkındaki gercekleri, atomaltı parcacıklar dunyasını inceleyerek matematiksel modellerle ortaya koyan kuantum fiziği sayesinde oğreniyoruz. Kuantum fiziği, evreni daha iyi oğrenmemize yardım ederken evrenin gecmişini ve geleceğini de anlamamıza yardımcı oluyor. Bu calışma da sadece insanın, doğanın gelecek yuz yılını gozler onune sermiyor, aynı zamanda kuantum fiziği sayesinde evreni ve yaşamı bilimsel olarak anlamanın yol haritasını ciziyor.
“Eğer uzayda kendimize bir yer bulamazsak insanlığın onumuzdeki bin yıl daha yaşayacağını duşunmuyorum'.”
Stephen Hawking (1942-2018)
“Geleceği bilmek(tahmin etmek) gecmişi bilmek kadar zorunludur.”
Einstein(1879-1955)
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: İnsanlığın Son Bin Yılı Yazar: İsmail Tokalak Yayınevi: Atac Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 23 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786058084322