“Şehirlerin geleceğiyle ilgili bu kışkırtıcı, onemli ve gorkemli kitap bizim cağımız icin gerekli bir okuma. Şehir planlayıcı, cevreci ve muzisyen Rose bizi şehirlerin tarihi ile ilgili yuzyıllar suren coşkulu bir yolculuğa cıkarıyor. Bach bize şehir doğasının karmaşıklığı ve duzeni hakkında ne diyor? ‘Şehrin metabolizması’ ne diyor? Ben Rose’un kitabını bitirdiğimde, şehri ve etrafımdaki dunyayı cok farklı bir şekilde gormeye başlamıştım. Kitabı elimden bırakamadım.”
- Siddhartha Mukherjee, The Emperor of All Maladies and The Gene kitabının yazarı
“Acayip tutkulu, yuce amaclı, şaşırtıcı bir başarı. Bu kitabı okuduktan sonra asla şehrinize, kendinize ve komşularınıza aynı gozle bakamayacaksınız.”
- Andrew Zolli, Resilience kitabının yazarı
“Birinin bir ara dediğine gore, ideal şehir ‘iyi insanların buyumesi icin bir bahcedir’. Yaşayan cok az insan ideal bir şehrin nasıl goruleceğine dair Jonathan Rose’dan daha iyi bir vizyona sahiptir. Ve gercek şu ki, cocuklarımızın yaşamasını istediğimiz bir medeniyetin surmesi Rose’un vizyonuna yonelmemize bağlı.”
- Edward Norton, Jr., aktor, Crowdrise’ın kurucu ortağı
“Jonathan Rose şehirlerin gecmişine ve gunumuzdeki haline kendi muhteşem vizyonuyla yaklaşıyor. İyi Akort Edilmiş Şehir geleceğe dair şehirsel, ekolojik ve sosyal olarak gelişmeye yonelik bir plan sunuyor. Şehirleri umursayan veya bir şehirde yaşayan herkes bu kitaptan bir şey oğrenebilecek.”
- Daniel Goleman, Emotional Intelligence kitabının yazarı

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: İyi Akort Edilmiş Şehir Yazar: Jonathan Rose Yayınevi: Optimist Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 15,5 x 23 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057665645