Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Cevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tsunami vuran Sığacık'ı ziyaret etti. Tsunamide yaşadıklarını anlatan kadın işletmeciyi dinleyen Oktay ve Kurum, gozyaşları arasında kalan kadını teselli etti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Cevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 6.6 şiddetindeki İzmir depreminde tsunami vuran Seferihisar ilcesi Sığıcak Mahallesini ziyaret etti. Kale icindeki esnafı ziyaret eden Oktay ve Kurum, tsunaminin vurduğu tum işletmeleri teker teker gezdi.
Takı ve ceyiz dukkanını temizleyen kanser hastası ameliyatlı olan Suna Uğur, Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, Cevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan yardım istedi. Uğur, gozyaşları icerisinde "Dukkanı nasıl temizleyeyim hastayım ve kimse yardım etmiyor nasıl temizleyeceğim dukkanı" diyerek ağlamaya başladı. Bunun uzerine Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, "Sakin olun tum imkanlarımızla sizin yanınızdayız, hemen size destek olması icin arkadaşları yonlendiriyorum" diyerek Uğur'u sakinleştirdi.
Gazetecilere acıklama yapan Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, "Sığacık Mahallesi'nde de 45 adet cadırın kurulu olduğunu biliyoruz. Bu alanda da gerekli barınma ve beslenme anlamında hic bir sıkıntımız yok. Kızılayımızın standını da ziyaret ettik. Onlarda da sivil toplum orgutleri ile birlikte calışmalarını surduruyor. Bu konularda herhangi bir sorun soz konusu değil. Sahil Guvenliğimizi de ziyaret ettik. Sahil Guvenliğimiz de şukurler olsun, hem kendi guvenliklerini alma hem de balıkcılarımızın ve denizdeki gerekli guvenliğin alınması ile alakalı tum calışmaları da hassasiyet ile surduruyor" dedi.
TSUNAMİ ONLEMLERİ ARTACAK
Depremlere hazırlıklı olduklarını ama tsunamiye karşı onlemlerin artırılması gerektiğini sozlerine ekleyen Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, "Biz genelde depreme hazırlanırken daha cok karada, iş yerlerinde evlerimizde nasıl hazır olmamız gerektiğini konuşuyoruz. Biz 3 tarafı denizlerle cevrili bir ulkeyiz. Denizde nasıl hareket etmemiz ile alakalı da bir eğitim acığımızın olduğunu gorduk. İnşallah hızlı bir şekilde bu acığımızı da kapatarak halkımızın bilinclendirilmesi ile ilgili calışmalarımızı yapacağız. Boyle bir deniz yukselmesi durumunda bolge itibari ile baktığımızda bu yaşanabilir. Şimdi 1 metreye kadar ulaştı. Daha buyuğu olsa 2 ya da 3 olabileceğini de fark ettik. Dolayısıyla sadece denizde, kıyıda ve acıkta iken nasıl hareket edeceğimiz değil de taşkın anında hemen kıyıda, kenarda olan esnaflarımızın ne tur tedbirler alacakları konusunda ayrı bir hazırlık yapmamız gerekiyor. Bununla alakalı hem bilinclendirme hem de tedbirleri alma konusunda calışmalar yapacağız. Bu calışmalar sadece burası ile kısıtlı kalmayacak. Fay hattının gectiği tum kıyı kesimlerimizde bu acığı gidereceğimizi soylemek istiyorum" şeklinde konuştu.
(Eren Ayhan - Murat Uckac/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı