Yangın ihbarına giden arazoz devrildi: 4 yaralı
TEKİRDAĞ - Tekirdağ'ın Malkara ilcesinde yangın ihbarına giden orman işletme personelinin icinde bulunduğu yangın sondurme arazozu daralan yolda kayarak, devrilmesi sonucu 3 orman işcisi ve şofor hafif yaralandı. Kaza sonrası hastaneye sevk edilen yaralılardan biri telefonu elinden bırakmaması dikkat cekti.

Kaza, Izgar Mahallesi Mezarlığı mevkiindeki ormanlık alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye gore, ormandan dumanların yukseldiği ihbarı uzerine bolgeye giden Ali K. yonetimindeki Malkara Orman İşletme Mudurluğu'ne bağlı orman itfaiyesi aracı, daralan orman yolunda 3 metre yuksekten kayarak boşluğa devrildi.
Kaza sonrası arazozde bulunan işcilerden Mustafa A.(54), Habil Y.ve Aygun B. hafif yaralandı. Olay yerine ulaşan ambulansla Malkara Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.
'Piknik ateşi yakılmış'
Kazayla ilgili konuşa Izgar Mahallesi Muhtarı Fahrettin Duşunen, "Birkac vatandaşımızdan ormanda dumanların yukseldiği yonunde telefon gelince ben de gidip baktım. Dumanları gorunce yangın ihbarında bulundum. Ekipler bolgeye giderken kaza yapmışlar. Cok gecmiş olsun. Neyse ki durumları iyi. Olay konusu, birkac kişi tarafından yakılan piknik ateşi olduğu soyleniyor. Ormanda ateş yakmak yasak ve cezası var. Ayrıca mantar toplamaya gelenlerin olduğunu duyuyoruz. Buradan uyarıyorum, ormanlarımıza zarar vermeyin" dedi.
Semaver başında cay keyfi
Yangınla ilgili ormanlık alanda semaver başında cay keyfi yaptığı ve ateş yaktığı one surulen 5 kişiye jandarma ekiplerince işlem yapıldı. Ayrıca maske takmayan 5 kişiye para cezası kesildi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HUSEYİN TAYYAR