Tsunami'de hayatını kaybeden Fatma Nine son yolculuğuna uğurlandı
-Fatma teyze yuruyemediği icin sulara kapıldı
İZMİR - İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremde tsunami sonucu boğularak olen 87 Fatma Ercetin'i Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, Cevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.
İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki yıkıcı depremde Seferihisar İlcesi Sıcğacık mahallesinde meydana gelen tsunami'de hayatını kaybeden 87 yalındaki Fatma Ercetin son yolculuğuna uğurlandı. Fatma ninenin cenaze torenine Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, Cevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sığacık halkı ve ailesi katıldı. Sığacık'daki cami sular altında kaldığı icin Sığacık mezarlığında cenaze namazı kılınıp, defnedildi.
Yuruyemediği icin sulara kapıldı
6.6 şiddetindeki deprem ustu olan Sığacık'ta yaşayan Fatma nine yaklaşık 10 yıldır yurume gucluğu cektiği icin evde 3 cocuğu tarafından bakılıyordu. Deprem anında yatağında olan Fatma nineyi cocukları ve komşularının yardımı ile oturduğu evin kapısının onune oturttular. Deprem gecmesiyle birlikte bir anda oluşan tsunami sonrası kale duvarlarıyı yıkan dalgalar denize 50 metre mesafede evi bulunan Fatma nineyi suruklemeye başladı. Yaklaşık 100 metre suruklenen Fatma nine hayatını kaybetti.
Annesini tsunamide kaybeden Ahmet Ercetin gozyaşları icerisinde olay anlarını anlattı. Annesinin bu şekilde olmesi kendini yıktığını soyleyen Ercetin "Annem yaşanan depemde cok korktu. Biz de onu bina icerisinde kalmasın diye kapının onune cıkarttık. Kapınının onunde de diğer yaşlı komşularımız vardı. Onlarla sohbet ediyordu. Daha once bizler cok deprem yaşadık ama hic tsunami olduğunu gormedik. Dolayısıyla denizin taşarak evlerimizi suyun basacağını falan bilmiyorduk. Denize 30 metre yakında oturuyoruz. Annemin ayakları ağrığı ve cok fazla tutmadığı icin cok yavaş hareket ediyordu. Biz de iceride diğer işlere bakıyorduk. Birden su yukselerek gelmiş. Annem de korkudan kacmak istemiş ama malesef rahatsızlığından dolayı hızlı hareket edemeyerek suya kapılmış. Komşuların cığlıkları uzerine olaydan haberdar oldum ve hemen koştuk. Evden 100 metre kadar uzağa gitmiş. Ora komşular tutmuşlar. Hemen sudan cıkarttık, sonra doktorlar falan da mudehale etti ama maalesef kurtaramadık. Tam bir Osmanlı kadınıydı. Herkese yardımcı olmayı cok severdi, erkek gibi kadındı. Ben annemle her zaman gurur duyardım. Şu anda cok uzgunum. Yaşlıydı ama aklı başındaydı, herkes de cok severdi. Sadece ayakları ağrıyordu, bildiğimiz başka bir hastalığı yoktu. Ben 3 cocuğundan en buyuğum, benim kucuğum var bir de en kuşuğumuz kız kardeşimiz var. Annemi bu şekilde olmesinden dolayı cok uzgunuz. Yatakta olse bu kadar uzulmezdim" ifadelerini kullandı..
Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay ise İzmir'de olenlerin sayısının 58 olduğunu bunların icerinden tek Fatma Ercetin'in boğularak hayatını kaybettiğini soyleyerek "Ozellikle de tsunamiden etkilenen Sığacık Mahallesi'ni ziyaret etmek istedik. Sayın Bakanımız, ilgili genel mudurlerimiz ve yetkililerimiz ile birlikte vatandaşımızın mağduruiyetini yerinde gorduk. Şu anda hayatını kaybedenlerin sayısı 58 olmuş durumda. Allah deprem nedeniyle hayatını kaybedenlere rahmet eylesin, ailelere de baş sağlığı diliyorum. Onlardan sadece 1 tanesi boğulma sonucu hayatını kaybetti. 87 yaşındaki Fatma annemiz de burada hayatını kaybetti. Ailesini ziyaret ederek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın baş sağlığı dileğini ileterek cenazesinde de ailemizi yalnız bırakmayarak milletimiz adına burada bulunduk" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / EREN AYHAN