Manisalılar İzmir icin seferber oldu
Şehzadeler Kaymakamlığı onculuğunde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından başlatılan battaniye ve gıda kolisi yardımı Manisalılardan buyuk ilgi gordu
Toplanan yardımların ilki bugun İzmir'de depremzedelere dağıtılmak uzere kamyonla yola cıktı
MANİSA - İzmir'deki depremi en fazla hisseden illerin başında gelen Manisalılar depremzedelerin yardımına koşmaya devam ediyor. Arama kurtarma calışmalarına ekipleriyle destek veren Manisalılar, Şehzadeler Kaymakamlığı onculuğunde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından başlatılan kampanyayla da battaniye, gıda kolisi ve temel ihtiyac malzemelerinden oluşan bir kamyon yardım malzemesini daha bugun İzmir'e gonderdi.
Merkez ussu İzmir'in Seferihisar ilcesi olan 6.6 buyukluğundeki depremi en yakında hisseden illerin başında olan Manisa, İzmirli depremzedeler icin adeta kenetlendi. Arama kurtarma ekipleri, itfaiye, Kızılay ve gonulluleriyle deprem anında en cabuk bolgeye ulaşan il olan Manisa'da Şehzadeler Kaymakamlığı onculuğunde Şehzadeler İlce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından depremzedeler icin kampanya başlatıldı. Kullanılmamış battaniye, gıda kolileri ve temel ihtiyac malzemelerinin kabul edildiği kampanyaya Manisalılar buyuk ilgi gosterirken ilcedeki ilk yardım kamyonu bugun Manisa'dan İzmir'e hareket etti.
Şehzadeler İlcesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Muduru Esin Ağırkaya, "30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de meydana gelen depremden dolayı Şehzadeler Kaymakamı Cemal Husnu Caykara tarafından yapılan toplantı sonucu yardım ekiplerimizi kurduk. Kaymakamımızın onderliğinde vakfımıza getirilen battaniye ve gıda kolilerini teslim almaya başladık. Biz de Şehzadeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak ilcemizde yaşayan duyarlı vatandaşlarımızın vakfımıza bizzat gelerek teslim ettikleri kullanılmamış battaniye, gıda kolilerini İzmir iline gondermek uzere hazır bulunmaktayız. İzmir iline yardımlarımız devam ediyor. Duyarlı vatandaşlarımızın desteklerini almaktayız. Kullanılmamış battaniye ve gıda kolisi desteğinde bulunmak isteyen vatandaşlarımızın yardımlarını vakfımızda kabul etmekteyiz." dedi.
Kampanyaya her kesimin buyuk ilgi gosterdiğini kaydeden Ağırkaya şunları soyledi: "İzmir ilinde yaşadığımız depremden dolayı cok uzgunuz. Rabbim beterinden saklasın. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hayatını kaybedenlere de Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Şehzadeler Belediyemize, Manisa Buyukşehir Belediyemize, sivil toplum kuruluşlarımıza, duyarlı vatandaşlarımıza vakfımıza gosterdiği desteklerden dolayı cok teşekkur ediyorum. Allah'ım bir daha boyle acılar gostermesin."
Kampanyaya destek veren isimlerden biri olan Manisa İŞKUR Muduru Eşref Aslan ise, "Hepimize gecmiş olsun. Rabbimden niyazım bir daha boyle afet yaşamamız. Rabbim tekrarından ve beterinden korusun. Milletce el birliğiyle corbada uzumuz bulunsun isteriz. Cağrım herkese. Karınca kararınca kim ne yapabiliyorsa yapmalı. Bu milli bir davadır, insanlık davasıdır. Hepimizin el birliğiyle buna katkıda bulunmalı. Bugun İzmir oldu, yarın ulkemizin başka yeri olur. Doğusuyla, batısıyla guneyiyle kuzeyiyle fark etmez. Hepimize tekraren gelmiş gecmiş olsun. İnşallah bu sınavı da başarıyla gecmiş olacağız." diye konuştu.
Bu arada gonderilen bir kamyon yardım malzemesinin ardından yardımların devam edeceği ve yardımların vakıf tarafından tutanakla teslim alındığı oğrenildi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / SADIK CANGEL