İZMİR'deki yıkıcı depremin ardından enkaz bolgelerinde umutlar hala devam ederken buyuk olcude yıkılan Barış Apartmanı'nda bekleyiş suruyor. Depremden 3 gun sonra apartmanın 8'inci katındaki pencereye yanaşarak, hayatta kaldığını gosteren ev kedisi Minnoş, sahibinin buyuk sevinc yaşamasına neden oldu. Ancak AFAD ekiplerinin yoğun cabasına rağmen gorevlileri gorunce korkup, iceri kacan kedi, bir turlu bulunduğu yerden cıkarılamadı. Calışmalar suruyor.
İzmir'de 6.6 buyukluğundeki depremin ardından Bayraklı ilcesinde sarsıntı sonucu cokme yaşanan apartmanlarda arama kurtarma calışmaları devam ediyor. Vinclerle ayakta duran Barış Apartmanı'nın 8'inci katında pencereye yanaşan kedi 'Minnoş' icin de kurtarma ekipleri harekete gecti. Asansorle 8'inci kata yanaşan AFAD personelleri pencereyi kesti. Gorevlileri gorunce korkup, iceri kacan kedi icin dakikalarca uğraşan ekipler telefonla sahibi Aynur Turhan'ın sesini kediye dinletti. Pencereye mama konulmasına karşın bir turlu aşağı inmeyen kedi icin son olarak perdeler birbirine bağlanıp, aşağı sarkıtıldı. Ancak yapılanlar sonucsuz kaldı. Kedi, dairenin icine kactı.
'ONCELİK İNSAN' DEDİ, KEDİSİNDEN HİC BAHSETMEDİKedisinin yaşadığını gorunce cok sevindiğini anlatan Aynur Turhan, "Biz deprem sırasında evde değildik. Ben şu ana kadar kedimden hic bahsetmedim. Cunku oncelik insan, komşularımın canı onemli. Onlar cıkıncaya kadar iceride kedimin olduğunu soylemedim. Bir yakınım dile getirdi, yine de bir canlı dedi. Bir baktık pencereye cıkmış. Şu an cok mutluyum, onu gorunce cok sevindim. Komşularım ve yakınları icin cok uzuldum. Allah hepsine sabır versin. Kedimi kurtaracaklar inşallah" dedi.
Minnoş'u kurtarmak icin calışan ekiplere sahibiyle birlikte AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ve CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da destek verdi. Kedi, aşağı inmeyince umutlar, apartmanın yıkımı sırasında kurtarılmasına kaldı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Nevra UCKAC