AK Parti Merkez Karar Yonetim Kurulu Uyesi ve Malatya Milletvekili Oznur Calık, TOKİ'den evinin anahtarını teslim alan ve telekonferansla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuşan depremzede Beyaz Akgul'u evinde ziyaret etti.
AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı acıklamaya gore, Calık, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı evine davet eden Beyaz Akgul'u, evinde ziyaret etti.
Calık, ziyarette yaptığı konuşmada, deprem sonrası butun vatandaşların ağır hasarlı olan evlerinin hem yıkımını sonrasında da yapımını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gercekleştirdiklerini belirterek, "Cumhurbaşkanımız Malatya'ya geldiğinde 208 konutumuzdan temsilen ucunun anahtarını teslim etti. O gun ki anahtar teslim toreninde Beyaz anamızın o guzel, yurekten ve icten sozleri hepimizi mest etti. Hele Cumhurbaşkanımızı Puturge'ye davet edişi, Puturgeli butun hemşehrilerim Cumhurbaşkanımızın Puturge'ye gelmesini istiyordu ama Beyaz ananın daveti Cumhurbaşkanı'mızın yureğinde yer etti. İnanıyorum ki ilk Malatya ziyaretinde Puturge'yi ziyaret edeceğiz." ifadesini kullandı.

Yeni evine kavuşan Beyaz Akgul ise herkese teşekkur ederek, "Allah razı olsun. Başımın uzerinde yerleri var. Cumhurbaşkanımızı da Allah başımızdan eksik etmesin. Buyuklerimiz soylerdi 'her şeye kuyruğa giderdik.' 'Hayvanlarından dolayı vergi alındığını' soyluyorlardı. Yemin ederim biz buyuklerimizden bunları duyduk. Şimdi Allah'a şukur her şey bol. Allah başımızdan eksik etmesin once Turgut Ozal her şeyi bol getirdi, ondan sonrada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan getirdi. Onu seviyorum ve bir gun evime bekliyorum." değerlendirmesinde bulundu.
AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca da Puturge'de ilk etapta biten 208 konuttan birinin Beyaz Akgul'e teslim edildiğini hatırlatarak, bundan sonrada ihtiyacları konusunda uzerilerine duşeni yapacaklarını bildirdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Volkan Kaşik