Konya'nın merkez Selcuklu İlce Belediyesi, Turk Kızılayı Selcuklu Şubesi ile birlikte hazırladığı, icinde yardım malzemeleri bulunan kamyonu İzmir'e uğurladı.
Selcuklu Belediyesi İzmir'de yaşanan depremde mağdur olan depremzedelere yardım eli uzattı. Selcuklu Belediyesi Turk Kızılayı Selcuklu Şubesi ile birlikte depremzedelerin ihtiyacları doğrultusunda hazırladığı yardım kamyonunu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun'un katıldığı programla İzmir'e uğurladı.
Başkan Pekyatırmacı ve Milletvekili Sorgun program oncesi Kızılay Haftası nedeniyle duzenlenen fotoğraf sergisini gezdi. Kan bağışında bulunan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun'a, Başkan Pekyatırmacı ceşitli hediyeler verdi. Onemli bir etkinliğe imza attıklarını ifade eden Başkan Ahmet Pekyatırmacı, Kızılay Haftasının başlangıcı ile birlikte belediye hizmet binası onunde kurulan etkinlik alanında 1071 unite kan bağışı hedefi koyduklarını, şuana kadar 600 unitenin uzerinde bağış yapıldığını acıkladı. Hedefe ulaşmaları icin Konyalıları etkinlik alanına davet eden Başkan Pekyatırmacı, "4 Kasım Carşamba gunune kadar kan bağışı devam edecek. Butun hemşehrilerimizi burada bir kez daha kan bağışı icin Selcuklu Belediyemizin onundeki kan bağışı etkinliğine davet ediyorum. Burada hem bir kan bağışında bulunmuş olacaklar hem de hazırlanmış Hilal-i Ahmer sergisinde aslında cok uzun bir sureci olan Kızılayımızın tarihini sergiyle beraber gormuş olacaklar" dedi.
"İzmir'in yarasını bir nebze olsan sarmak istiyoruz"
Depremin İzmir'de buyuk kayıplara neden olduğunu ifade eden Başkan Pekyatırmacı, "Ulkemizde birlik beraberlik icerisinde butun zorlukları en hızlı şekilde aşmaya gayret ediyoruz. Butun emeği gecenlere teşekkur ediyorum. İzmir'de depremden dolayı zarar goren hemşehrilerimize, vatandaşlarımıza acil hayırlı şifalar diliyorum. İnşallah yaralar hızlı bir şekilde sarılacak. Devletimizin imkanları orada, butun bakanlarımız, milletvekillerimiz orada gereken calışmaları yurutuyorlar. Biz de Konya'dan elimizden gelen desteği gostermek icin gayret ediyoruz. Hepsine gecmiş olsun diyorum" şeklinde konuştu.
İzmir depreminde vefat edenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, depremin ilk saatinden itibaren devletin butun unsurlarının bolgede olduğunu dile getirdi.
Konuşmaların ardından hazırlanan yardım kamyonu İzmir'deki depremzedelerin yarasını sarmak uzere uğurlandı. - KONYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı