İzmir'in Seferihisar ilcesi acıklarında meydana gelen 6,6 buyukluğundeki depremin ardından yurdun dort bir yanından bolgeye yardımlar gelmeye devam ediyor.
Turkiye'nin dort bir yanındaki yardım kuruluşları, vakıflar, dernekler ve gonullu vatandaşlarca İzmir'e gonderilen yardım malzemeleri, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda AFAD ve Kızılay ekiplerince teslim alındıktan sonra depremzedelere ulaştırılıyor.

Depremzedelerin, kişisel bakım malzemeleri, giyecek, battaniye, yatak ve cocuk bezi gibi ihtiyacları karşılanırken farklı illerden bolgeye ulaşan belediye ekipleri ile dernekler de cay, corba, pilav, lokma, doner, meyve suyu, sut, ayran ve simit gibi yiyecek-icecek ikramında bulunuyor.
Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda kurulan cadırlara surekli yeni depremzedeler yerleştiriliyor. Bornova 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığında gorevli komandolar da AFAD cadırlarının kurulumunu sağlıyor.
"Yiyecek konusunda sıkıntımız yok. Her ihtiyacımızı karşıladılar"
Cadırlarda kalan Ege Universitesi oğrencisi Duygu Sağturk, AA muhabirine, deprem esnasında evinde olduğunu anlattı.
Depremin ardından korkusundan evine geri donemediğini ifade eden Sağturk, şunları kaydetti:
"Sağ olsunlar buraya yerleştirildim, herkes cok yardımcı oldu. Gece saat 05.00 gibi getirdiler bizi. Askerlerimizden Allah bin kere razı olsun, geldiler cadırlarımızı kurdular. Butun herkes yardım etti, AFAD'dan yatak ve battaniyelerimiz geldi. Herkes elinden geleni cokca yaptı. Yiyecek olarak kahvaltımız ve diğer oğunlerimizi sağlıklı olarak alabiliyoruz. Yiyecek konusunda sıkıntımız yok. Her ihtiyacımızı karşıladılar, arada cadır cadır dolaşıp halimizi, hatrımızı ve ihtiyaclarımızı soruyorlar. Kedim de hasta oldu, onun da tedavisini yaptılar."
"Bizi duşunup destek olan herkes cok sağ olsun"
AFAD tarafından sağlanan cadırda kalan 24 yaşındaki milli gureşci Hasan Sarıtaş da deprem sırasında evinde olduğunu dile getirdi.
Evlerinin yanındaki binanın yıkıldığını, uzerine dolap devrilen kız kardeşini kurtardıktan sonra cadıra geldiklerini ifade eden Sarıtaş, "Herkese teşekkur ediyorum. Bizi duşunup, destek olan herkes cok sağ olsun, cadırımızı, battaniyemizi aldık. Yiyecek-icecek ihtiyacımız karşılandı." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ahmet Bayram