- İlker Puren: "Ligdeki konumumuzu yukarıya taşıyacağımızı duşunuyorum"
ANKARA - Ankara Keciorengucu Teknik Direktoru İlker Puren, "Onumuzdeki Eskişehirspor ve Akhisarspor musabakalarından maksimum puanlar alıp ligdeki konumumuzu da yukarıya taşıyacağımızı duşunuyorum" dedi.
TFF 1. Lig'in 8. haftasında Ankara Keciorengucu, evinde İstanbulspor ile 1-1 berabere kaldı. Macın ardından acıklamalarda bulunan Ankara Keciorengucu Teknik Direktoru İlker Puren, "Futbol aslında 90 dakikalık bir hikaye. Giriş, gelişme, sonucu olan, sahanın icindeki değişkenlere gore sizin oyunsal formatınızda farklı uygulamalara gittiğiniz keyifli bir spor dalı. Baktığınızda ilk yarı hafta boyunca calıştığımız taktiksel planı fazlasıyla sahaya yansıttığımız, topa cok sahip olduğumuz ve neticesinde de devre arasına 1-0 onde girdiğimiz bir musabaka oynadık. İkinci yarı oyuna girerken oyuncularımızla iceride yaptığımız konuşmalarda ikinci yarı oyun sistemimizi aynı şekilde devam ettirmemiz gerektiğini soyledik ama bu dediğim gibi bir surec olduğu icin ister istemez İstanbulspor gibi bir takıma 1-0 onde olduğunuz zaman sanki birinci, ikinci bolgede daha fazla kalarak onların pas yollarını kesip onları durdurabileceğimiz noktasında durtu meydana geliyor. Bunu engellemeniz cok zor" diye konuştu.
"Buradan 1 puan alabilmek de onemli"
İstanbulspor karşısında alınan 1 puanın onemini vurgulayan Puren, "Ne olursa olsun birinci ya da ikinci bolgede de kalsak oyuncularımızın ikinci yarıda da ortaya defansif olarak koyduğu mucadeleden son derece memnunum. İstanbulspor ile oynayan rakiplerle biz oynadığımız icin İstanbulspor'un sezona başladığı butun musabakalarını şimdiye kadar izlediğimde onlara karşı en cok pozisyona giren takımın biz olduğumuzu cok net goruyoruz. İkinci yarıda bizim birinci, ikinci bolgeyi savunduğumuz noktalarda rakibin oyunsal formu ile beraber bireysel yetenekli bir iki tane bu ligin ustunde oyuncularının ortaya koymuş olduğu performansla kalemize yaklaşabildiler. Onun dışında biz sistemsel olarak onlara izin vermedik. Netice de puanları paylaştık. Buradan 1 puan alabilmek de onemli. Biz bugun ortaya nasıl bir oyun formatı koyduk ve onumuzdeki haftalarda oynayacağımız oyunla ilgili nasıl bir ışık tuttuk bizim icin onemli olan bu" şeklinde konuştu.
Butun oyuncularını tebrik eden Puren, "Alınlarından akıttıkları ter sonuna kadar helal. Cok fazla mucadele ettiler, istediler. Neticesinde 1 puana razı olmak durumundayız ama cok onemli bir kayıp diye duşunmuyorum. Onumuzdeki Eskişehirspor ve Akhisarspor musabakalarından maksimum puanlar alıp ligdeki konumumuzu da yukarıya taşıyacağımızı duşunuyorum" acıklamasını yaptı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı