Ermenistan'ın, 27 eylul sabahı Terter Rayonu ve Fuzuli Rayonu'nda sivil yerleşim yerlerine yaptığı saldırıya Azerbaycan ordusu karşı hucuma gecerek karşılık verdi. Bu kapsamda Dağlık Karabağ bolgesinde işgal altında bulunan topraklarını kurtarmak icin operasyon başlatan Azerbaycan ordusu, bircok kritik nokta ele gecirildi.
[h=3]İDDİALI ACIKLAMALARDA BULUNMUŞTU[/h]Dağlık Karabağ'ın sozde lideri Arayik Harutyunyan, gectiğimiz gunlerde yaptığı acıklamada, Azerbaycan ordusunun Şuşa'nın 5 kilometre otesinde olduğunu belirterek, "Azerbaycan ordusunun nihai hedefi şehri ele gecirmektir. Şuşa'yı kontrol eden Karabağ'ı kontrol eder" demişti.
[h=3]"ZAFERE İNANIYORUM" DEMİŞTİ[/h]Harutyunyan, "Ben zafere inanıyorum, bu gunlerin donum noktası olacağına inanıyorum. Bunun icin mucadele etmeniz, Azerbaycan ordusunu cezalandırmanız, bir an once Artsah'a gelmeniz gerekiyor. Birkac gun icinde cephede bir kırılma noktası oluşturmalı ve duşmanı Şuşa'nın kapılarında cezalandırmalıyız" ifadelerini kullanmıştı.