Malatya'nın Battalgazi İlcesi'ne bağlı Gulumuşağı Mahallesinde yol genişletme ve asfaltlama calışmaları yapan Malatya Buyukşehir Belediyesi Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 16 kilometrelik yolda genişletme ve asfalt serimi işlemleri yaptı. 12 kırsal yerleşim yeri ile ulaşımı sağlayan yol, ilk defa asfalt ile buluştu.
Gulumuşağı Mahallesinde yapılan calışmaları yerinde inceleyen Malatya Buyukşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, calışmalar hakkında ilgili birimden bilgiler aldı. İnceleme gezisinde Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay'a Buyukşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Colak ile birlikte daire başkanları ve ilgili şube mudurleri de eşlik etti.
Gulumuşağı Mahallesi'nin asfaltlanmasını buyuk bir sevincle karşılayan mahalle muhtarı Osman Sert, "İlk defa yolumuz asfalt gordu. Buyukşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gurkan'a ve ekibine mahallem adına teşekkur ediyorum. Yolumuz gercekten cok kotuydu ve asfalta kavuştu mutluyuz. Emeği gecen herkese teşekkur ediyorum. Bizim mahallemiz asfaltlandıktan sonra inanıyorum ki Malatya'da asfaltsız yer kalmamıştır. Biz Adıyaman sınırındayız. Başkanımız her tarafa asfalt goturmuştur buna inanıyoruz. Teşekkur ediyoruz" dedi.
Gulumuşağı Mahallesine yapılan yol genişletme ve asfaltlama calışmaları hakkında bilgiler veren Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert ise kış mevsimi yaklaşırken bile yol calışmalarına devam ettiklerini belirterek, "Battalgazi ilcemizin Gulumuşağı Mahallesi'ndeyiz. Gulumuşağı mahallemiz tarihinde ilk defa asfalt goruyor. Gulumuşağı'nda, Puturge'de, Hekimhan'da, Kuluncak'ta, Akcadağ'da calışıyoruz. Mevsimin bu zamanında Kasım Ayı'nda dahi durmadan calışmalarımızı surduruyoruz. Yol Asfalt Dairemizin tum ekibiyle beraber inşallah Allah bizleri mahcup etmez ve kısa zamanda Selahattin Başkanımızın soylediği gibi Malatya'da asfaltsız yol bırakmayız. Yaptığımız bu calışmanın Gulumuşağı Mahallesi'ne hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Buyukşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay da Gulumuşağı mahallesinde bin 700 rakımlı, zor şartların olduğu bir alanda calışmaların yurutulduğunu soyledi. Okyay, "Oncelikle İzmir'de yaşanan
depremden dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başkanvekilimiz, daire başkanlarımız ve şube mudurlerimizle Gulumuşağı mahallemizi ziyaret ettik. Burada yaklaşık 20 bin ton malzemeyle yol iyileştirilmesi ve asfalt calışması yaptık. Bu mahallemiz ve vatandaşlarımız ilk defa asfalt goruyor. Buyukşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gurkan'ın hedefi, 2021 yılının sonuna kadar ilimizde hicbir grup yolumuzun asfaltsız kalmaması. Yol ve Asfalt Dairemiz ve ilgili diğer dairelerimiz uzerlerine duşen gorevi yerine getirmek adına 7/24 hafta ici hafta sonu demeden gece gunduz vatandaşlarımızın hizmetinde bulunmak adına mesai harcıyorlar. Bugunde Gulumuşağı Mahallemizde ilk defa yapılan asfaltı yerinde incelemek icin geldik. Bu mahallemiz kırsal ve yaklaşık 1700 rakımın olduğu, calışma şartlarının zor olduğu bir mahallemiz. Mahallemizde once yol genişletme iyileştirme calışmalarını yaptık. Genişletme calışması sonrasında malzeme serimi ve asfaltlama calışması yapıldı. Buradaki mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Buyukşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Colak ise, "Buyukşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gurkan beyin selam ve sevgileriyle geldik. Yeni yapılan yolun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kaza bela olmamasını temenni ediyorum" acıklamasında bulundu.
Mahallelerinin toprak yol olduğunda cok sıkıntılar cektiklerini soyleyen mahalle sakinlerinden Abuzer Doğru, "Başkanımızdan Allah razı olsun. Yolumuzu yaptı teşekkur ediyoruz. Biz kendisinden razıyız Allah'ta ondan razı olsun. Hic asfalt gormedik ve ilk defa hizmet alıyoruz Allah razı olsun. Yolumuz toprakken cok sıkıntı cektik. Camur, toz cok oluyordu ama şimdi cennet gibi bir yolumuz oldu" dedi.
Mahalle sakinlerinden Mahmut Tayfun ise, "Buyukşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gurkan'a teşekkur ederim. Şimdiye kadar asfalt yolumuz yoktu. Yeni yaptı kendisi. Başkanımızın ekibinde yer alan daire başkanlarına emek verenlerin hepsine teşekkur ederim. Şuana kadar rezillik cektik ancak şukur bizde asfalta kavuştuk. Hepsine teşekkur ederim" diye konuştu.
Mahalle sakinlerinden Abuzer Ozcan, Hacı Doğru ve Ali Doğru'da yollarının asfalt ile buluşmasından dolayı Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan ve ekibine teşekkur etti. - MALATYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı