İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Guleroğlu, sosyal medyadaki ev kiralarının yukseltildiği yonundeki paylaşımlara ilişkin, "Deprem sonrası herkes fedakarca calışıyor. Boyle bir durum varken sosyal medyada yapılan bu tur paylaşımların provokatif olduğunu duşunuyorum." dedi.
Guleroğlu, sosyal medyada paylaşılan "İzmir'de ev kiralarının yukseltildiği" iddialarıyla ilgili AA muhabirine, sosyal medyadaki fotoğraflarda gosterilen ilanların, hangi ilde olduğunun belli olmadığını vurguladı.
Bolgedeki emlakcıların kapalı olduğunu dile getiren Guleroğlu, "Deprem sonrası herkes fedakarca calışıyor. Boyle bir durum varken sosyal medyada yapılan bu tur paylaşımların provokatif olduğunu duşunuyorum." dedi.

Emlakcıların sadece mal sahibinin talebine gore hareket ettiğini dile getiren Guleroğlu, "İzmirli emlakcılar olarak depremzedelerden, mağdur kişilerden hizmet bedelini almayacağız." diye konuştu.
"Ekran goruntuleri alınarak, şikayet başvurusu yapılabilir"
Tuketici Hakları Derneği Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ise iddiaların doğru olmamasını temenni ettiklerini aktardı.
Bircok otel sahibinin depremzedelere konaklama imkanı sağladığını belirten Ağaoğlu, tum vatandaşların yardım yapmak icin ellerini taşın altına koyduğunu soyledi.
Ağaoğlu, "Eğer fiyat artışı yapan varsa onlar fırsatcıdır. Bunlar sadece depremzedeleri değil kira yardımı yapan devleti de soymuş olacaktır. Fiyatları yukselttikleri belirlenen kişilerle ilgili ekran goruntuleri alınarak tuketici kanunu kapsamında şikayet başvurusu yapılabilir. Bu kişiler haksız fiyat artışı nedeniyle cezalandırılacaktır." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Yusuf Şahbaz