Kuantum Teorisi bilimin en heyecan verici, zorlayıcı ve hÂl gizemini koruyan alanlarından biridir. 20. yüzyıl başlarına gelindiğinde, Planck, Einstein, Bohr, Heisenberg ve Schrodinger gibi bilim insanları, “klasik” fiziğin yani okulda oğrendiğimiz temel fizik kurallarının temel varsayımlarını yok edecekmiş gibi gorünen tuhaf ve zorlu paradoksları cozmeye başladılar. Orneğin atomaltı seviyede, bir parcacık oteki parcacıkların ne yaptığını biliyor gibiydi. Heisenberg’in belirsizlik ilkesine goreyse doğanın ne kadar kesin bir şekilde gozlemlenebileceğinin bir sınırı vardı. Sonucta, Kuantum Teorisinin getirdiği acıklamalar beklenenden cok daha isabetliydi; üstelik kimya ve fiziğin neredeyse tüm alanlarına uygulanabiliyordu.
İşte Kuantum Teorisi de bütün bu gelişmeleri adım adım ilerleyerek ve Bohr’un “Kopenhag yorumu”na yoneltilen ve bugün hÂl cevabı verilmemiş sorulardan dalga/parcacık ikiliğine kadar teoriyi bütün yonleriyle ele alıyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Kuantum Teorisi Yazar: J. P. McEvoy Cevirmen: Nedim Catlı Yayınevi: Say Yayınları Hamur Tipi: 1. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786050207576