Bilimsel yontem sağduyuya, deneyimlerden oğrenme ilkesine dayanır. Deney ve gozleme dayanan duşunme tarzı, modern kultur icin onemli bir değerdir. Bilimin kendisi icin de neyi nasıl, hangi deneyimlerden yola cıkarak bildiğimizi anlamak esastır.
Sabancı Universitesi'nde Science of Nature I / Doğa ve Bilim I adıyla verilmiş olan dersten kaynaklanan bu kitap; mekanik, elektromanyetizma ve kuantum fiziğinde temel fikirleri işliyor. Fen ve muhendislik oğrencileri icin bir giriş dersi, sosyal ve beşerî bilimler ve sanat oğrencileri icin bilim dersi, ayrıntılı fiziğe giriş dersleri alan oğrenciler ve meraklı lise oğrencileri icinse temel kavramları vurgulayan bir anahtar olarak kullanılabilir.
Matematik duzeyi temel turev ve integral hesabı, trigonometrik ve ustel fonksiyonları iceriyor. Gereken matematik fizik konuları icinde anlatılıyor. Hareketin tasviriyle başlanarak Newton Yasaları, enerji, momentum ve acısal momentumun korunumu inceleniyor. Basınc ve sıcaklık kavramlarının molekullere uyarlanan Newton mekaniğinden nasıl turediği ele alınıyor. Elektromanyetizma kısmında Maxwell Denklemleri incelendikten sonra basit bir ornekle "boşlukta" bile elektrik ve manyetik alanların birbirlerini ureterek elektromanyetik dalgalarla enerji ve bilgi taşıdıkları ve ışığın da bir elektromanyetik dalga olduğu gosteriliyor. Kuantum Fiziği, Bohr'un hidrojen atomu modeliyle sunularak, atomların boyut, enerji ve kararlılıklarının, yani maddenin bildiğimiz yapısının, temelde maddenin dalga ozellikleri taşımasından kaynaklandığı oğretiliyor.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 320
Baskı Yılı: 2015
Dili: Turkce
Yayınevi: Boğazici Universitesi Yayınevi
Kitap Adı: Doğayı Oğrenmek - Fizik Yazar: M. Ali Alpar Cevirmen: Zeynep Alpar Yayınevi: Boğazici Universitesi Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2015 Dil: Turkce Barkod: 9786054787425