" Analizlerin analizi ", " analiz ustu " şeklinde tanımlanan meta-analiz yontemi ile ilgili olan eser, calışmalarında meta-analizi kullanmak isteyen kişiler icin hazırlandı. Sistematik derleme ve meta-analizler, sağlık alanında deneysel calışma verileri kullanılarak yapılmakta ve oldukca onem gormektedir. İlac firmaları ilacların etkisini belirlemek icin calışma serilerini kullanarak meta-analiz uygulamaktadır. Eğitim alanında meta-analiz oğretim tekniklerinin karşılaştırılması, cinsiyet acısından karşılaştırmalar icin kullanılmaktadır. Psikoloji alanında meta-analiz, kişilik ozelliklerine gore sesin etkisini incelemek amacıyla kullanılabilir. Kriminoloji alanında meta-analiz, sucların zamana gore değişimini gostermek amacıyla ya da suc riskinin ne kadar olacağını tahmin etmek icin kullanılabilir. Ekoloji alanında meta-analiz, ruzgarın cevreye etkilerini, bolgedeki ekolojik değişikliklerin nasıl olduğunu, nasıl olacağını belirlemek icin kullanılabilir.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 416

Baskı Yılı: 2014

Dili: Turkce
Yayınevi: Anı Yayınları
Kitap Adı: Meta - Analize Giriş Yazar: Hannah R. Rothstein , Julian P. T. Higgins , Michael Borenstein , Larry V. Hedges Cevirmen: Serkan Dincer Yayınevi: Anı Yayınları İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786055213497