Muhendislik Sistemlerinin Modellenmesi ve Dinamiği'nin genişletilerek yeniden hazırlanan bu 2. basımı, muhendislik uygulamalarında karşılaşılan mekanik, elektrik, akışkanlı ve ısıl sistemler arasında benzeşim kurarak bu sistemleri bir butunluk icinde ele alan, bu sistemlerin modellenmesi ve dinamik davranışlarının analizi icin ortak yontemler kullanan temel bir ders kitabıdır.

Kitap, makine muhendisliği ders programlarında 3. veya 4. sınıfta okutulan sistem dinamiği derslerinin butun gereksinimlerini karşılayacak bicimde hazırlanmıştır. Ayrıca mekatronik, havacılık, elektrik, kimya ve endustri muhendisliği bolumlerinde okutulan benzer derslerde de ders kitabı olarak kullanılabilir. Kitap konusunda halen satışa sunulan tek Turkce eserdir.

Bazı makine muhendisliği bolumlerinde temel titreşim bilgilerinin sistem dinamiği dersi icinde verildiği dikkate alınarak, mekanik sistemlerin titreşimleri normal bir sistem dinamiği kitabına gore daha kapsamlı bir bicimde ele alınmıştır.

Kitabın konuları kontrol sistemleri dersine yumuşak bir geciş sağlayacak bicimde hazırlanmıştır. Bu şekilde daha sonraki donemlerde okutulacak kontrol sistemleri derslerinin fiziksel bir dayanağa sahip olması sağlanmaktadır. Kitabın durum denklemlerine ilişkin bolumu ise optimum kontrol dersleri icin gerekli temel bilgileri sağlamaktadır.

Kitap sistem dinamiği ve kontrol sistemleri derslerinin gerektirdiği matematik altyapıyı da kapsamaktadır. Bu amacla kitaba Laplace donuşumlerini ve kompleks sayıların fonksiyonlarını kapsayan bolumler koyulmuştur.

Kitabın hazırlanışında bilginin en akılcı ve kolay bicimde oğrenciye aktarılması esas alınmış, sade bir anlatım dili ve amaca yonelik bir anlatım tarzı benimsenmiştir. Kitap cok sayıda şekil ve oğretici orneklerle zenginleştirilmiştir. Kitabın bolumlerinin sonunda oğrencinin cozmesi icin 400'un uzerinde alıştırma problemi yer almaktadır. Bu problemlerin cozumleri dersi oğreten oğretim uyelerinin kullanımı icin ayrı bir Cozum Kitabında toplanmıştır.
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 400

Baskı Yılı: 2015

Dili: Turkce
Yayınevi: Literatur Yayıncılık
Kitap Adı: Muhendislik Sistemlerinin Modellenmesi ve Dinamiği Yazar: Yucel Ercan Yayınevi: Literatur Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2003 Dil: Turkce Barkod: 9789750401077