
Gunumuzden yaklaşık 1200 yıl once Abbasi halifesi el-Memun buyuk matematikci Harezmi’den matematiği herkesin anlamasını ve hem iş hayatında hem gundelik hayatında, arazi olcumunde, ticari işlemlerde, miras paylaşımında kullanabilmesini sağlayacak bir elkitabı hazırlamasını istedi. Harezmi kitaba teorik bir bolum de ekledi ve boylece ortaya meşhur Kitabu’l Muhtasar fi’l Hisabi’l Cebr ve’l Mukabele, yani bugun bilinen adıyla Cebir adlı eser cıktı. Dunya bu kitaptan cok şey oğrendi.
Matematiğin Kısa Tarihi’ni Launay’a el-Memun sipariş etmemiş olsa da, yazarın kaygısı halifeninkiyle aynı: sokaktaki insana matematiği tanıtmak, sevdirmek; bilimi hayatın icine daha fazla sokabilmek, boylece akılcı duşunceyi teşvik etmek, dolayısıyla refahı ve mutluluğu artırmak.
Matematiğe meraklı okur bu kitabın yardımıyla, cetele tutmaktan algoritma hazırlamaya, matematiksel duşuncenin tum evreleri hakkında bilgi sahibi olacak…
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Matematiğin Kısa Tarihi-Cetele Kemiklerinden Yapay Zekaya Yazar: Mickael Launay Cevirmen: Gülşah Unal Yayınevi: Say Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Orijinal Dili: Fransızca Orijinal Adı: Le grand roman des maths: De la préhistoire à nos jours Barkod: 9786050206746